Ισχυρές πιέσεις δέχονται  οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS. H πρώτη σημειώνει «βουτιά» 63%, ενώ η UBS διαπραγματεύεται στο -13%.

Στη Φρανκφούρτη η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί 6,8%, ενώ απώλειες σημειώνουν και οι ιταλικές τράπεζες, με την Unicredit στο -2,6%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,4%, με τον τραπεζικό δείκτη στο -4,8%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει ελεγχόμενη πτώση 0,5%, όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια.  Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, με τον Hang Seng στο -2,6%.

Ανησυχία για τα ομόλογα

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την κατεπείγουσα πώληση της Credit Suisse Group AG είναι επενδυτές στα πιο επικίνδυνα ομόλογα της εταιρείας, γνωστά ως AT1, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτοί πρόκειται να χάσουν τις επενδύσεις τους, δυνητικά πυροδοτώντας ισχυρές αναταράξεις στην αγορά των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τραπεζική χρηματοδότηση, όπως προειδοποιούν αναλυτές στο Bloomberg, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη, που απειλεί με πλήγμα και τους Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής.

Οι πιστωτές ψάχνουν μανιωδώς τα ψιλά γράμματα για αυτούς τους λεγόμενους πρόσθετους τίτλους βαθμίδας 1 για να καταλάβουν εάν οι αρχές σε άλλες χώρες θα μπορούσαν να επαναλάβουν αυτό που έκανε η ελβετική κυβέρνηση την Κυριακή: Να τους «εξαφανίσει», την ώρα που φρόντισε να διατηρήσει αξία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές στις μετοχές της Credit Suisse.

Η μετοχή της Credit Suisse

 

Διαβάστε περισσότερα