Η Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει το πολύπλευρο Επετειακό της Πρόγραμμα Δράσεων, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που σχεδιάστηκε σε συνεργασίαμε κορυφαίους φορείς και προσωπικότητες από τους χώρους του Πολιτισμού, των Τεχνών, της Επιστήμης, της Ερευνας και της Τεχνολογίας.

Ενας από τους κεντρικούς στόχους του Προγράμματος είναι η διάχυση της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό και η άμεση επαφή των νέων με τα τεκμήρια της ιστορίας και του πολιτισμού.

Καινοτόμο σύστημα

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΊΤΕ),προχώρησε στον σχεδιασμό ενός καινοτόμου διαδραστικού συστήματος για την ευρεία προβολή ιστορικού υλικού με επίκεντρο τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ηρωες και τις Ηρωίδες του 1821. Μέσωτης εν λόγω καινοτομίας, με την αξιοποίηση εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, επιτυγχάνεται η προώθηση της ιστορικής γνώσης και η εξοικείωση του κοινού με προηγμένες τεχνολογικέςεφαρμογές στα πεδία του Πολιτισμού και της Επιστήμης.

Σημειώνεται ότι το ΊΤΕ αποτελεί έναν καταξιωμένο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό φορέα με μεγάλη εμπειρία στην παροχή προϊόντων τεχνολογίας και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ποικίλους τομείς, όπως η αρχαιολογία και η οικολογία. Το διαδραστικό σύστημα τοποθετήθηκε στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου μέσω μιας οθόνης αφής και ενός χειροκίνητου μοχλού, το κοινό μπορεί να περιηγηθεί στο ψηφιακό ιστορικό υλικό.

Η Τράπεζα έχει μεριμνήσει και για τρία αντίστοιχαδιαδραστικά συστήματα, τα οποία είναι φορητά προκειμένου να αξιοποιούνται στις εκθέσεις και ταεκπαιδευτικά προγράμματα του Επετειακού της Προγράμματο