Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών κατέγραψε τουλάχιστον 13 νεκρούς και 41 τραυματίες μετά το «ξέσπασμα» της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τη 01:00 (τοπική ώρα· χθες, στις 21:00 ώρα Ελλάδος) στο νυχτερινό κέντρο “Mountain B”, στην περιοχή Σαταχίπ, ανέφερε μέλος της υπηρεσίας στο AFP.

Η πυρκαγιά περιορίσθηκε στις 04:00 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε βίντεο που τράβηξαν σωστικά συνεργεία, εικονίζεται το κτήριο στις φλόγες και πολλοί άνθρωποι να τρέχουν για τη ζωή τους, εν μέσω πυκνού μαύρου καπνού. Τα ρούχα μερικών από εκείνους, έχουν πάρει φωτιά.

Μέχρι στιγμής, πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι ταϊλανδοί υπήκοοι, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας. Ακόμη και βασικοί κανόνες πυρασφάλειας συχνά αγνοούνται στην Ταϊλάνδη, δημοφιλή προορισμό δυτικών και Ασιατών τουριστών.

Στο ρεβεγιόν της 1ης Ιανουαρίου 2009, πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μπανγκόκ, τη “Santika”, είχε «στοιχίσει» τη ζωή σε 67 ανθρώπους, ενώ πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό είχαν τραυματισθεί.

Η πυρκαγιά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν, τη στιγμή που εμφανίστηκε το ροκ συγκρότημα “Burn”. Ο ιδιοκτήτης είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη τριών ετών για αμέλεια.

Το 2012, τέσσερις άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους ύστερα από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης Πουκέτ (νότια), οφειλόμενη σε βραχυκύκλωμα.