Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι, σε ένα διαβόητο σημείο ατυχημάτων στην κεντρική Κένυα, με αποτέλεσμα 33 άνθρωποι να «χάσουν» τη ζωή τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το δυστύχημα εκτυλίχθηκε χθες αργά το βράδυ (24/07), όταν το λεωφορείο ταξίδευε από την πόλη Μερού προς την παραθαλάσσια πόλη Μομπάσα. Το λεωφορείο έπεσε από μία γέφυρα περίπου σαράντα μέτρων, στην κοιλάδα του ποταμού Νίθι, του οποίου τα νερά βρίσκονται από κάτω.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έδειχναν το λεωφορείο να έχει διαλυθεί, αφού κύλησε στην απότομη πλαγιά, ενώ αναφορές έκαναν λόγο για συντρίμμια και πτώματα, σκορπισμένα στο νερό και την όχθη του ποταμού.

Η Εθνική Αρχή Μεταφορών και Ασφάλειας (NTSA) ανέφερε σε ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πως διέκοψε τη λειτουργία της εμπλεκόμενης εταιρείας λεωφορείων, Modern Coast Express.

«Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται ενδελεχής πολυυπηρεσιακή έρευνα για το δυστύχημα και αξιολόγηση των επιχειρησιακών προτύπων ασφαλείας της εταιρείας», επισημάνθηκε.

Ο επίτροπος της κομητείας, Νόρμπερτ Κομόρα, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «οι έρευνες συνεχίζονται και προσπαθούμε να ανασύρουμε τα συντρίμμια».

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται στους δρόμους της Κένυας αυξάνεται συνεχώς, τα τελευταία χρόνια. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σκοτώθηκαν 1.912 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 9% από 1.754 την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της NTSA.