Καλύτερα στην υγεία του φαίνεται πως είναι ο μικρός Έιταν, ο μόνος διασωθείς του δυστυχήματος από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε στην Ιταλία, που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η κατάσταση της υγείας του πεντάχρονου Έιταν βελτιώνεται συνεχώς. Σήμερα μπόρεσε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και να συνομιλήσει, για λίγα λεπτά, με την θεία του που μόλις ήλθε από το Ισραήλ.

Ο Έιταν κατάφερε να σωθεί, πιθανόν, χάρη στον πατέρα του

Υπάρχει ελπίδα να βγει σύντομα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, αν και τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει θα χρειαστούν πολύ καιρό μέχρι να θεραπευτούν. Ο Έιταν κατάφερε να σωθεί, πιθανόν, χάρη στον πατέρα του, που τον προστάτεψε μέσα στην αγκαλιά του κατά την πτώση της καμπίνας.

Όλοι οι νοσοκόμοι και γιατροί του νοσοκομείου Ρετζίνα Μαργκερίτα του Τορίνο, όπου νοσηλεύεται, τον έχουν ουσιαστικά «υιοθετήσει». Κοντά του είναι και μια ψυχολόγος, που θα συμβουλέψει τη θεία και τους προπαππούδες του, πώς να του αποκαλύψουν ότι έχασε τον πατέρα, τη μητέρα και τον μικρό αδελφό του δύο ετών, στη πτώση του τελεφερίκ, εξαιτίας εγκληματικής, ελλιπούς συντήρησης.

Σημειώνεται πως οι τρεις συλληφθέντες για την κατάρρευση του τελεφερίκ της λίμνης Ματζιόρε, που προκάλεσε τον θάνατο 14 ατόμων, παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους, δήλωσε στην τηλεόραση της Rai ο τοπικός υπεύθυνος των καραμπινιέρων.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί και οι έρευνες συνεχίζονται

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, δεν έλυσαν με κατάλληλο και πλήρη τρόπο τεχνικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει το τελεφερίκ. Σε αυτό οφείλεται πιθανότατα και το ότι δεν λειτούργησε το φρένο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα επέτρεπε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο Λουίτζι Νερίνι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ. Συνολικά, στο τοπικό τμήμα των καραμπινιέρων, οι ανακρίσεις διήρκεσαν πάνω από δώδεκα ώρες. Σύμφωνα με διαρροές από την εισαγγελία, οι αποδείξεις, που έχουν συγκεντρωθεί, είναι καθοριστικής σημασίας. Οι έρευνες συνεχίζονται, με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην απόδοση ευθυνών για την τραγική αυτή ιστορία, που κόστισε την ζωή και σε ένα παιδί 9 ετών.