«Θα έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, την οποία περιέγραψε ως μια «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην New York Post.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, θα έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο Τραμπ στην εφημερίδα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μιλγουόκι για να παραστεί στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου αναμένεται να λάβει και επισήμως το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ήταν «μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίθεση κατά της ζωής του που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα, φορά έναν λευκό επίδεσμο στο δεξί αφτί του, στο σημείο όπου τον διαπέρασε η σφαίρα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας.

Τραμπ: «Δεν θα αφήσω έναν δολοφόνο να μου αλλάξει το πρόγραμμα»

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει για το Μιλγουόκι για το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο οποίο θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Λόγω των φρικτών αυτών γεγονότων σκόπευα να καθυστερήσω το ταξίδι μου στο Μιλγουόκι για δύο ημέρες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

«Όμως δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, θα αναχωρήσω για το Μιλγουόκι, όπως ήταν προγραμματισμένο», πρόσθεσε.

Το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο ξεκινά τη Δευτέρα (15/7) στο Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (NRC) Μάικλ Γουότλι είπε στο δίκτυο Fox News ότι οι αρχές συνεργάζονται για την ασφάλεια του χώρου, έπειτα από μήνες προετοιμασιών.

Σύμφωνα με το FBI, ο ύποπτος για την «απόπειρα δολοφονίας», όπως την αποκάλεσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία, είναι ο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνιας.

Ο νεαρός άνδρας ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων αλλά είχε κάνει και μια δωρεά ύψους 15 δολαρίων σε μια επιτροπή δράσης των Δημοκρατικών όταν ήταν 17 ετών.

Το κίνητρό του δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμη