Μάλλον δε χρειάζεται να εξηγήσουμε πού εστιάζει η νέα έκδοση που δημιούργησε η Toyota για το RAV4.

Το όνομά της τα λέει όλα. Το νέο RAV4 Adventure, λοιπόν, θέλει περισσότερη off-road περιπέτεια και το δείχνει με την αμφίεσή του. Παρατηρώντας το νέο RAV4 Adventure αντιλαμβάνεσαι τις πιο άγριες προθέσεις του.

Δείτε τη νέα μάσκα, μαύρου χρώματος, η οποία διαθέτει διπλές οριζόντιες γρίλιες. Παράλληλα, το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρίας, με μπλε φόντο λόγω υβριδικής τεχνολογίας, έχει κατέβει χαμηλότερα. Μαύρο πλαίσιο έχουν επίσης οι led προβολείς ομίχλης, ενώ ασημί είναι η προστατευτική ποδιά, χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα.

Σύμφωνα με την Toyota μεγαλύτερα είναι τα τετραγωνισμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στα φτερά, ενώ το νέο RAV4 Adventure πατάει σε ζάντες 19 ιντσών που έχουν ματ γκρι φινίρισμα. Ειδική μνεία αξίζει στη διχρωμία που σχηματίζει το χακί αμάξωμα, ενώ γκρι βάφτηκε η οροφή, οι εμπρός κολόνες και η αεροτομή οροφής.

Η διχρωμία αυτή είναι εμπνευσμένη από το κλασικό FJ40 Land Cruiser. Στο εσωτερικό συναντάμε νέας σχεδίασης ταπετσαρία, με μαύρο συνθετικό δέρμα, ενώ αντίθεση σχηματίζουν οι πορτοκαλί ραφές. Στην καμπίνα υπάρχει επίσης led κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, φωτιζόμενοι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα και θύρες USB-C.

Το νέο RAV4 Adventure ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία τέταρτης γενιάς της Toyota, η οποία παντρεύει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική ισχύς να ανέρχεται στους 222 ίππους. Η έξυπνη τετρακίνηση του νέου RAV4 Adventure οφείλεται στον τοποθετημένο στον πίσω άξονα συμπαγή ηλεκτροκινητήρα του. Επίσης, η τετρακίνηση επιτρέπει στο νέο RAV4 Adventure ικανότητα ρυμούλκησης φορτίου βάρους έως 1.650 κιλά.

Οι παραδόσεις του νέου RAV4 Adventure στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022, μαζί με την ελαφρώς ανανεωμένη γκάμα του μοντέλου.