Οι κλοπές καταλυτών από τα αυτοκίνητα είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Οι καταγγελίες από ιδιοκτήτες που ξυπνούν και βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να έχουν πέσει θύμα κλεφτών είναι ασταμάτητες, όπως και στην Ελλάδα. Η Toyota αποφάσισε να λάβει δράση ξεκινώντας από τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επενδύοντας 1.000.000 ευρώ, θα προχωρήσει στην δωρεάν εγκατάσταση κιτ σήμανσης και εντοπισμού στους καταλύτες των πελατών της, σε μια προσπάθεια να συλληφθούν οι δράστες. Να επισημάνουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε περισσότερα από 100.000 Toyota, κυρίως παλαιότερης χρονολογίας, όπου οι καταλύτες αφαιρούνται αρκετά εύκολα και γρήγορα.

Οι ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν το παραμικρό, ενώ η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την Smartwater η οποία θα δημιουργήσει τα εν λόγω κιτ σήμανσης, πάντα σε συνεργασία με την αστυνομία.

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία της Toyota καλεί τους ιδιοκτήτες παλιών μοντέλων της να επικοινωνήσουν μαζί της, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες.