Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν η Toyota αποκάλυψε την περιπετειώδη εκδοχή της Corolla. Ο λόγος φυσικά για την Corolla Cross, η οποία εντάσσεται στη δημοφιλή κατηγορία των crossover. Η πρεμιέρα της νέας Corolla Cross τότε, είχε πραγματοποιηθεί στη μακρινή Ταϊλάνδη, όπου εκεί τώρα έκανε ντεμπούτο, η ανανεωμένη εκδοχή της. Πιθανότατα όμως οι περισσότερες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην ανανεωμένη Corolla Cross θα μεταλαμπαδευτούν και στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο.

Το βλέμμα πέφτει αμέσως στην επανασχεδιασμένη γρίλια της μάσκας, η οποία έχει κυψελοειδές πλέγμα και είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Παρατηρήστε επίσης τους Led Crystalized μπροστινούς προβολείς που μοιάζουν να επεκτείνονται στο πάνω τμήμα της μάσκας. Η παλέτα για το αμάξωμα της ανανεωμένης Corolla Cross περιλαμβάνει συνολικά πέντε αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας, ονόματι “Cement Gray Metallic”.

Προχωρώντας στο εσωτερικό, συναντάμε πανοραμική γυάλινη οροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Επίσης παρέχεται ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, μαύρες ή κόκκινες επενδύσεις καθισμάτων, διζωνικός κλιματισμός και θύρες C-USB.

Η γκάμα της ανανεωμένης Corolla Cross στην Ταϊλάνδη περιλαμβάνει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων, απόδοσης 140 ίππων και 172 Νm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο CVT-i κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Προσφέρεται και με υβριδική έκδοση 122 ίππων, η οποία συνδυάζει επίσης ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο e-CVT.

Στην τοπική αγορά η τιμή της ανανεωμένης Toyota Corolla Cross ξεκινάει από 999.000 Μπατ Ταϊλάνδης, δηλαδή περίπου 25.800 ευρώ, ενώ οι εξοπλιστικές της εκδόσεις είναι οι Sport Plus, Premium, Premium Luxury και GR Sport.

Διαβάστε ακόμη: