Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του λαού, δήλωσε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.

Ο μόνος νικητής είναι η Τουρκία, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί υπεύθυνο τον υποψήφιο Κιλιτσντάρογλου για τις κακές του επιδόσεις.

«Το έθνος μας μάς εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε από την οροφή ενός λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην οποία είχε συγκεντρωθεί ενθουσιώδες πλήθος.

«Θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που δώσαμε στον λαό», τόνισε ο αρχηγός του κράτους δηλώνοντας ότι «κάθε εκλογή είναι μια αναγέννηση».

«Αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί στα κεκτημένα αυτού του έθνους».

Πανηγυρισμοί οπαδών του Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Μέχρι και στην Αγία Σοφία έφτασαν οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να πανηγυρίσουν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

Με την ενσωμάτωση στο Anadolu να έχει φτάσει ήδη στο 99,99%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 52,07% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει το 47,93%. Ο Τούρκος πρόεδρος στην πανηγυρική ομιλία του τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Αγαπητοί φίλοι με σεβασμό γιορτάσαμε μια γιορτή δημοκρατίας. Ευχαριστούμε τους πολίτες. Ευχαριστούμε όλους τους Τούρκους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας ψήφισαν και μας έδωσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει το «καρφί» του για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σημειώνοντας ότι «σήμερα λέμε Αντίο Κεμάλ».

«Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο», είπε στους συγκεντρωμένους.

Διαβάστε περισσότερα