Δυναμώνει κάθε μέρα το κύμα αλληλεγγύης και έμπρακτης βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Τουρκία οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ο σεισμός στη χώρα σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κινητοποιείται άμεσα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και συνεργείων διάσωσης.

Τουρκία: Viral το συγκινητικό σκίτσο με τον άνδρα της ΕΜΑΚ και το παιδάκι

Στα social media έχει γίνει viral ένα σκίτσο που δείχνει διασώστη της ΕΜΑΚ να κρατά ένα κοριτσάκι αγκαλιά, το οποίο έχει απομακρύνει από τα ερείπια.

Είναι η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του πλανήτη. Ο Έλληνας διασώστης κρατά σφιχτά ένα μικρό παιδάκι που έχει χώματα στο πρόσωπο από τα ερείπια του σπιτιού του

Το μικρό παιδί βρίσκει γαλήνη και ασφάλεια μέσα στην αγκαλιά του άντρα που του έσωσε τη ζωή.

Τουρκία: Το «ευχαριστώ» των Τούρκων στην Ελλάδα για τη βοήθεια που παρέχει

Οι Τούρκοι χρήστες έχουν κατακλύσει το twitter με αυτή την εικόνα και ευχαριστούν τους Έλληνες, ακόμη και στη γλώσσα μας.

«Όπου φυτεύεις μίσος, φυτρώνει η αγάπη, ευχαριστώ Ελλάδα».

«Είμαστε τα δύο άτακτα παιδιά του Αιγαίου. Είμαστε φίλοι που επουλώνουμε ο ένας τις πληγές του άλλου σε μια εποχή καταστροφής. Ευχαριστώ Ελλάδα».

«Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα! Στον πόνο, στην ανάγκη, στις καταστροφές, δεν μας χωρίζει τίποτε!».

Ακόμη και ο παρουσιαστής του τουρκικού καναλιού FOXTV ευχαρίστησε για την βοήθεια μιλώντας στα ελληνικά.

Διαβάστε ακόμη: