Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Göksun στις 11.22. Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 8,48 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός και στα Άδανα και στο Καϊσέρι. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή καταστροφές.

Τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 50.000 θάνατοι στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας του φονικού σεισμού. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν άστεγοι από τον σεισμό, και τοπικές ομάδες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται ακόμη για τη φροντίδα τους, στήνοντας σκηνές σε πόλεις, επαναχρησιμοποιώντας βαγόνια επιβατικών τρένων και ανοίγοντας τζαμιά και ξενοδοχεία.

Ο σεισμός που έπληξε την Τουρκία και την Συρία στις 6 Φεβρουαρίου στις 04:17 τα ξημερώματα χαρακτηρίστηκε ως «η χειρότερη φυσική καταστροφή στην Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα», από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κι άφησε πίσω του μια χώρα γεμάτη τραύματα.

Διαβάστε ακόμη: