Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, με το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, να δημοσιεύει νέο χάρτη του Αιγαίου με τα ελληνικά νησιά που αξιώνει η Άγκυρα να αποστρατιωτικοποιηθούν.

Στον χάρτη οι Τούρκοι έχουν εντάξει τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Ρόδο και πολλά ακόμα νησιά.

Το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως εάν η Ελλάδα δεν αποσύρει το στρατό της από τα εν λόγω νησιά, η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

O Τούκος ΥΠΕΞ δεν χάνει ευκαιρία για προκλήσεις και έχει θέσει ευθέως ζήτημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα. «το καθεστώς των νησιών θα συζητηθεί εάν οι Έλληνες δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις», επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της τουρκικής δπλωματίας.

Συνεχείς οι απειλές Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα και «δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα ενώπιον όλων των μελών Συμμαχίας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, και τις επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων σε αυτά.

Ειδικότερα, η Sabah κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιτέθηκε την Παρασκευή για ακόμη μια φορά εναντίον της χώρα μας, αποκαλώντας μάλιστα «ανέντιμο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το θέμα των ελληνικών νησιών, για τα οποία η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα θέτει διαρκώς θέμα αποστρατικοποίησής τους, ο Ερντογάν τόνισε: «Δεν αστειεύομαι! Μιλάω πολύ σοβαρά!».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε και πάλι προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλώντας τον επί της ουσίας ανέντιμο: «Έχουμε πει ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε μαζί τους αν δεν υπάρχει ένας τίμιος πολιτικός. Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα πρέπει να προσέχει».