Σε μια χώρα που τα περιστατικά τα περιστατικά κακοποίησης ή και δολοφονιών γυναικών να είναι καθημερινό φαινόμενο, δημόσιες καταγγελίες όπως της Ντονγέλ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το 38% των γυναικών στην Τουρκία θα πέσουν θύμα βίας μια φορά στη ζωή τους.

Ακολουθώντας το κύμα αγανάκτησης στα social media για την απελευθέρωση των γονιών από τη φυλακή παρά τις κατηγορίες από δυο παιδιά τους, αρκετοί ηθοποιοί δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από συγγενείς τους, εκκινώντας ένα νέο κίνημα #MeToo στη χώρα.

Melisa Döngel: Δέχτηκα κακοποίηση από τον πατέρα μου 

Η Melisa Döngel, που συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως τα Bizim Hikâye, Sen Çal Kapımı και Elif, είναι μια από τις ηθοποιούς που αποκάλυψε την κακοποίηση που βίωσε ως παιδί.

Μετά την εξομολόγηση της Hafsanur Sancaktuta πως κακοποιήθηκε από τον παππού της και μια παρόμοια της Seray Kaya περί κακοποίησης από φίλο του πατέρα της, η Melisa Döngel δήλωσε επίσης ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της από την ηλικία των 15 ετών.

Ο πατέρας της Döngel συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ η νεαρή ηθοποιός έλαβε ψυχολογική υποστήριξη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα, καταλήγοντας τελικά στην υποκριτική για να σταθεί στα πόδια της.

Ήθελα να γίνω ψυχολόγος

«Βασικά ποτέ δεν σκέφτηκα να γίνω ηθοποιός. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ψυχολόγος. Αλλά η ζωή με οδήγησε στην υποκριτική», είπε σε συνέντευξη, προσθέτοντας πως όταν ενεπλάκη, διαπίστωσε ότι υποκριτική και ψυχολογία δεν βρίσκοντας σε αντίθετες κατευθύνσεις.

«Στην υποκριτική, μπορούμε να υποδυθούμε διάφορους χαρακτήρες και να γίνουμε καθρέφτης πολλών αδιέξοδων καταστάσεων, τις οποίες ζει ο κόσμος. Ελπίζω κατά κάποιον τρόπο να γινόμαστε κάτι σαν οδηγός», σημείωσε.