Πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη έκανε χθες το πολυαναμενόμενο «Jurassic World: Dominion», το οποίο προβλέπεται πως θα ανακόψει σε ένα βαθμό την εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία του «Top Gun: Maverick».

Αυτό το σαββατοκύριακο, οι δύο ταινίες θα «ανταγωνιστούν» στους κινηματογράφους, όπου το Jurassic World αναμένεται να συγκεντρώσει 125 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στα box office. Το Top Gun, έχοντας δύο εβδομάδες προβάδισμα, έχει σπάσει ήδη τα ρεκόρ στα box office. Το πρώτο σαββατοκύριακο προβολών έκανε ντεμπούτο συγκεντρώνοντας ποσό άνω των 100 εκατ. δολαρίων και έκτοτε το ποσό έχει ξεπεράσει τα 546 εκατ. δολάρια.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με την Paramount, οι εισπράξεις για το Top Gun μειώθηκαν κατά μόλις 32% μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σαββατοκύριακου στη μεγάλη οθόνη, ενώ συνήθως σε τέτοιου είδους ταινίες η μείωση που παρατηρείται είναι μεταξύ 50 και 70%.

Η δυναμική θα υποχωρούσε βέβαια στην τρίτη εβδομάδα προβολών του Top Gun, το οποίο βέβαια θα συνεχίσει να προσελκύει αρκετό κόσμο. Παράλληλα, όμως, ένα μέρος της προσοχής αναμένεται να αποσπάσει το Jurassic World. Πρόκειται για την έκτη ταινία «Jurassic», οι οποίες ξεκίνησαν το 1993, όταν το «Jurassic Park» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έσπασε όλα τα κινηματογραφικά ρεκόρ.

«Είναι ενδιαφέρον ότι δύο εισπρακτικές επιτυχίες ανταγωνίζονται στη μεγάλη οθόνη, ένα πρόβλημα, το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε στο CNBC ο Paul Dergarabedian, αναλυτής στην Comscore. «Η κυριαρχία μίας ταινίας για δύο εβδομάδες ασταμάτητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η οποία δεν ωφελεί την γενική άνθιση των κινηματογράφων που χρειάζονται αρκετές δημοφιλείς ταινίες στις οθόνες και ιδίως το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πριν από την επέλαση της πανδημίας και συγκεκριμένα κατά την θερινή σεζόν ήταν αρκετά σύνηθες να βγαίνει η μία ταινία μετά την άλλη με μόλις μία εβδομάδα ανάμεσα στις πρεμιέρες.