Σε μια κομβική περίοδο για τους Έλληνες εφοπλιστές, κατά την οποία η θητεία του απολύτως επιτυχημένου προέδρου Θεόδωρου Βενιάμη μετά από 13 χρόνια οδεύει προς το τέλος της, η Ένωση Εφοπλιστών πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη, ένα zoom call, με θέμα συζήτησης την πιθανότητα μετεγκατάστασης της Ένωσης σε νέα γραφεία, που θα προσδιορίζουν τον χαρακτήρα, το υπόβαθρο και την προοπτική των Ελλήνων εφοπλιστών!

Συμμετείχαν 45 εφοπλιστικά γραφεία! Το ζήτημα ανάδειξης νέας ηγεσίας!

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία –κατά πληροφορίες– συμμετείχαν εκπρόσωποι 45 ναυτιλιακών εταιριών, μεταξύ των οποίων και οι παραδοσιακές οικογένειες Μαρτίνου και Προκοπίου!

Γεγονός που κατά την άποψη ναυτιλιακών παρατηρητών καταδεικνύει και το ενδιαφέρον παλαιών και νέων εφοπλιστών για τις επικείμενες εξελίξεις και φυσικά την εκλογή νέου(ας) προέδρου!

Που θεωρείται πολύ σημαντική σε μια εποχή αλλαγών και ανατροπών, όπου ακόμη και στο πολιτικό σκηνικό τίποτε δεν θεωρείται βέβαιο, ιδίως από τη στιγμή που οι επόμενες εθνικές εκλογές διενεργούνται με το σύστημα της απλής αναλογικής και την ανάγκη πολιτικών συνεργασιών που τυχόν θα προκύψουν!

Η πρώτη υποψηφιότητα, της κυρίας Μ. Τραυλού! Οι δύο αντιπρόεδροι, η «παράδοση» και η ομοφωνία!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα έχει ήδη αναδειχθεί η πρώτη υποψηφιότητα, αυτή της κυρίας Μελίνας Τραυλού, που κατέχει τη θέση ταμία στο Δ.Σ. της Ένωσης και η οποία φέρεται να έχει αποσπάσει τη συναίνεση του νυν προέδρου κ. Βενιάμη και ταυτοχρόνως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλης πολιτικής οικογένειας!

Σημειώνεται ακόμη ότι αντιπρόεδροι της Ένωσης είναι οι κ. Ντίνος Μαρτίνος και Γιώργος Αγγελόπουλος, των δύο μεγάλων οικογενειών της χώρας και της ναυτιλίας, που σύμφωνα με την κρατούσα παράδοση χρόνων θα έπρεπε να έχουν λόγο στην κούρσα διαδοχής! Πάντως, παραδοσιακά, στις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δεν κατεβαίνουν δύο ή περισσότερα ψηφοδέλτια, αλλά επί της ουσίας ο πρόεδρος εκλέγεται με ομοφωνία!

Το νεοκλασικό στην καρδιά του Πειραιά όπου θα δημιουργηθούν Μουσείο και Βιβλιοθήκη!

Επί του προκειμένου, τώρα, το ζήτημα της μετεγκατάστασης που συζητήθηκε αφορά στην ιδέα αγοράς ενός διατηρητέου νεοκλασικού οικήματος στην καρδιά του Πειραιά 4.500 τ.μ., όπου δυνητικά θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, πέραν των γραφείων της Ένωσης, μουσείο, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων κ.α.!

Και το γεγονός είναι πως η ιδέα αυτή του απερχόμενου προέδρου κ. Βενιάμη άρεσε πολύ και μετά βεβαιότητας θα συζητηθεί σε βάση υλοποίησης. Άλλωστε, παρά το σχετικά υψηλό κόστος σε σχέση με την υπάρχουσα εγκατάσταση, οι καιροί στην ναυτιλία είναι ευνοϊκοί, γεγονός που ευνοεί τη συνδρομή όλων…