Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ αίτημα διαλόγου μεταξύ μετόχων μιας εισηγμένης εταιρίας να πραγματοποιείται μέσω του τύπου! Χάθηκαν τα τηλέφωνα; Η μήπως δεν τους τα σηκώνουν οι Ολλανδοί; Ανοιχτή επιστολή λοιπόν και μάλιστα διά μέσω ΜΜΕ, ορισμένα εκ των οποίων αβαντάρουν προκλητικά σε μόνιμη βάση τη μια πλευρά, δηλαδή αυτή των Μπακοκαυμενάκηδων! Γιατί άραγε;

Βλέπετε οι «εφοπλιστές» – άλλωστε στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι- προσέφυγαν σε συγκεκριμένο νταραβεριτζή της δημοσιογραφίας να τους κάνει τις κολεγιές, που έχει τον τρόπο του… «Διακεκριμένο» επικοινωνιολόγο – λομπίστα- γραφείο τύπου κατ’ επάγγελμα, εσχάτως με εξειδίκευση και στα κρατικά ύδατα,  γνωστό από τα παλιά καλά χρόνια του ομίλου του συγχωρεμένου του Ανδρέα και στη συνέχεια του Θανασάκη του μπακάλη που τώρα ετοιμάζεται να παραστήσει τον τεχνοκράτη – διαχειριστή μεγάλου διεθνούς κερδοσκοπικού fund!

Επί του προκειμένου τώρα, οι Μπακοκαυμενάκηδες πάνε να παραστήσουν ότι στέλνουν τελεσίγραφο! Σε ποιον; Και ποιοι;

«Απειλούν»- προειδοποιούν οι άφραγκοι, αυτοί που αγόρασαν τις μετοχές με δόσεις και στην ουσία είναι μπροστινοί της Farallon, αυτούς που έχουν λεφτά και τα βάζουν ήδη με τη μορφή δανεισμού για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ρευστότητας του Ελλάκτωρα!!!

Τι νομίζουν; Ότι θα μπλοκάρουν την αύξηση κεφαλαίου; Αυτό πρώτον δεν γίνεται! Μα με την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη γενική συνέλευση η απόφαση θα ληφθεί!

Δεύτερον, η μορφολογία των μετόχων είναι συντριπτική εναντίον τους.

Οι Ολλανδοί ελέγχουν άμεσα 14,5%, έμμεσα ένα ακόμη 10%, ενώ με το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα 12,5% φθάνουν αθροιστικά το 37% το οποίο στην πράξη θα ξεπεράσουν κατά πολύ κυριαρχώντας στην γενική συνέλευση.

Ίσως οι Μπακοκαυμενάκηδες έχουν ακούσει κάτι φήμες για κάποιον που «νοικιάζει» κατά περίσταση το ποσοστό του! Απλώς δεν έχουν υπολογίσει ότι καλύτερος ενοικιαστής είναι αυτός που πληρώνει ακριβότερα, σε απλά λόγια αυτός που έχει τα λεφτά κι όχι αυτός που δεν έχει μαντήλι να κλάψει.

Υπό αυτή την έννοια φοβάμαι πως οι στρατηγικές προτάσεις του bon viveur πρώην διαχειριστή, που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του δίχασε μια εργολαβική οικογένεια και οδήγησε δυο αδέρφια στα δικαστήρια την ώρα που ο ίδιος ψάρευε σολωμό στην Ιρλανδία , θα είναι καταστροφικές για τους λεφτάδες «εφοπλιστές» οι οποίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ δεν είναι Εμιράτα και οι κατασκευές δεν είναι μεταφορά transit πετρελαίου στα διεθνή ύδατα! Ούτε Βενεζουέλα για να σπάνε το εμπάργκο που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα στον Μαδούρο!

Εδώ υπάρχουν κανόνες, γενικές συνελεύσεις που αποφασίζουν, διοικητικά συμβούλια που έχουν εκλεγεί νομίμως με συντριπτική πλειοψηφία και επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα για να λειτουργήσουν και όχι υπονόμευση από ασήμαντες μειοψηφίες που εξυπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις και με τις ενέργειες τους συμβάλουν στην απαξίωση ιστορικών ομίλων!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.