Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που είχαν την ευκαιρεία να αντικρύσουν κάποιοι κάτοικοι της Βρετανίας, καθώς το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε τμήματα της χώρας.

Όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τμήματα της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Αγγλίας, φτάνοντας μέχρι τη νότια ακτή του Σάσεξ.

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό μέχρι το νοτιοανατολικό Κεντ

Ο John Hutchinson του BBC Weather δήλωσε ότι το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί μέχρι την κομητεία του νοτιοανατολικού Κεντ.

Οι μετεωρολόγοι είχαν σημειώσει ότι ήταν πιο πιθανό να δει κανείς το Βόρειο Σέλας τις πρώτες ώρες που θα νύχτωνε ο ουρανός, ενώ οι πιθανότητες να το δει κανείς αργότερα θα ήταν λιγότερες.

Βοήθησε ο καθαρός ουρανός

Είχαν επίσης προβλέψει ότι ο καθαρός ουρανός στα περισσότερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες» για όσους θέλουν να απολαύσουν το μαγευτικό αυτό φαινόμενο, παρά τον ψυχρό καιρό.

Ο μετεωρολόγος του Met Office, Jonathan Vautrey, προέτρεψε τους επίδοξους παρατηρητές να κοιτάξουν τον ουρανό προς τα βόρεια. «Απόψε θα επικρατήσουν αρκετά ιδανικές συνθήκες, καθώς θα υπάρχουν πολύ λίγα σύννεφα…Κάποιες φορές βοηθάει να παρατηρήσετε το φαινόμενο μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής ή μέσα από ένα τηλεσκόπιο, αν διαθέτετε».

Διαβάστε ακόμη: