Σε μια εποχή κατά την οποία κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί, ρυθμίσεις, haircut, απευθείας αναθέσεις του μάνατζμεντ ξενοδοχείων, νταραβέρια με οικόπεδα και ακίνητα – φιλέτα, δίνουν και παίρνουν,

αναδεικνύεται ο ύποπτος και τουλάχιστον ιδιότυπος ρόλος των τραπεζιτών και των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων,

καθώς και οι μυστηριώδεις σχέσεις τους με ξενοδόχους, αλλά και με το καρτέλ του real estate που εσχάτως έχει δημιουργηθεί!

Σε απλά λόγια στην πιάτσα οι κακές γλώσσες μιλούν για το «τετράγωνο της αμαρτίας»!

Με πρωταγωνιστές πρώτον, τους τραπεζίτες

που κινούν τα νήματα, διαπλέκονται και καθορίζουν καταστάσεις.

Δεύτερον, τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Που παίζουν ύποπτο παιχνίδι (από κοινού και με τη συγκατάθεση των τραπεζιτών) , κατευθύνουν καταστάσεις, θέτουν όρους και προϋποθέσεις και στο τέλος τα ακίνητα – φιλέτα ή τα ξενοδοχεία ή τα δάνεια εφοπλιστών, επιχειρηματιών και βιομηχάνων καταλήγουν …εκεί που πρέπει, βάσει του σχεδιασμού, στο 20% της τιμής!

Τρίτον, τους ξενοδόχους, κυρίως τους παλιούς

που απολαμβάνουν ρυθμίσεων πρωτοφανών, ασυλίας εξωπραγματικής όπου αντί να τους βγάλουν τα ακίνητα στο σφυρί μέσα από καταγγελίες δανείων και πλειστηριασμούς, τους βάζουν πλάτη και κλείνουν τα μάτια στην καταστρατήγηση κάθε δανειακής σύμβασης, ρύθμισης ή δέσμευσης καταβολών!

Και επιπροσθέτως, ορισμένοι εξ αυτών καθίστανται προνομιακοί και απολαμβάνουν απευθείας αναθέσεις του μάνατζμεντ άλλων ξενοδοχείων που έχουν περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών!

Τέταρτον, το καρτέλ του real estate

τα «καλά παιδιά» της αστικής ανάπτυξης, που από κοινού, μπαίνουν σε όλες τις δουλειές, χτυπάνε και μοιράζονται τους διαγωνισμούς, είτε υποβάλλοντας διαφορετικές προσφορές, είτε κατεβαίνοντας σε κοινοπρακτικά σχήματα!

Επί της ουσίας, στο real estate έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο καρτέλ όπου συνωστίζονται κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ υπάρχει σαφής συσχέτιση με τραπεζικά ιδρύματα! Και γι αυτό στην πιάτσα, τους επώνυμους εκφραστές αυτής της ιδιότυπης επιχειρηματικής φράξιας που λέγεται ότι …διαπλέκεται, τους αποκαλούν ως «Νέους Βωβούς» της αστικής – ξενοδοχειακής – κάθε χρήσης ανάπτυξη!

Ελπίζουμε, να μην έχουν την δική του κατάληξη …