Το Spotify είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία ροής που αυξάνει τις τιμές της.

Από τη Δευτέρα (24/7), οι νέοι συνδρομητές θα πληρώνουν ένα δολάριο (ή ένα ευρώ αναλόγως την περιοχή) επιπλέον το μήνα για το premium πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις, φτάνοντας τα 10,99 δολάρια ανά μήνα στις ΗΠΑ. Οι τρέχοντες πελάτες λαμβάνουν «περίοδο χάριτος ενός μήνα πριν τεθεί σε ισχύ η νέα τιμή», είπε το Spotify.

Οι τιμές των άλλων πακέτων του Spotify, όπως τα οικογενειακά και φοιτητικά, θα έχουν επίσης άνοδο ενός δολαρίου το μήνα. Το μηνιαίο κόστος του Duo, ενός προγράμματος που επιτρέπει σε δύο άτομα να μοιράσουν ένα premium πακέτο, αυξάνεται κατά 2 δολάρια, στα 14,99 δολάρια. Οι αυξήσεις τιμών ισχύουν πλέον για συνδρομητές σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

Σε μια ανακοίνωση, το Spotify με έδρα τη Σουηδία είπε ότι το «τοπίο της αγοράς συνέχισε να εξελίσσεται από τότε που λανσάραμε την παλτφόρμα» το 2008 και ότι οι αυξήσεις των τιμών «θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία στους θαυμαστές και τους καλλιτέχνες στην πλατφόρμα μας». Οι συνδρομητές θα λάβουν ένα email τη Δευτέρα που θα τους ειδοποιεί για τις νέες τιμές.

Το Spotify θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διαφημίσεις και περιορισμένες δυνατότητες, σύμφωνα με το CNN.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση άνω του 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές τη Δευτέρα. Το Spotify ανέφερε στην πιο πρόσφατη έκθεση κερδών του ότι ο αριθμός των παγκόσμιων χρηστών αυξήθηκε 15% σε ετήσια βάση σε 210 εκατομμύρια, αλλά είχε επίσης λειτουργική ζημία 156 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μείωσε το προσωπικό κατά 6% νωρίτερα φέτος.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Ανάμεσα στις χώρες που επηρεάζονται από σήμερα βρίσκεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με το The Verge.
Παρόλα αυτά προς το παρόν οι συνδρομητές δεν φαίνεται να έχουν λάβει κάποια σχετική ειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα