Η ελβετική μάρκα ρολογιών Jaquet Droz , κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ρολόι που σχετίζεται με το πιο θρυλικό ροκ συγκρότημα στην ιστορία: τους Rolling Stones.

Ο λόγος για το Rolling Stones Automaton, το οποίο είναι ένα από τα 23 μοναδικά κομμάτια που θα κατασκευαστούν – ένα για κάθε ένα από τα 23 άλμπουμ που ηχογράφησε το συγκρότημα. Κάθε ρολόι – εκτός από αυτό που δημιουργήθηκε για να επιδείξει την ιδέα της μάρκας – θα είναι customised, δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να επιλέξει τα στοιχεία που θέλει στον μεγαλύτερο εξωτερικό δίσκο, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να αντικατοπτρίζει δίσκο βινυλίου.

Το Rolling Stones Automaton διαθέτει κάσα 43mm από ροζ χρυσό 18 καρατίων 5Ν και έχει στο κέντρο του τη σκηνή των Stones με την Fender Stratocaster του Ronnie Wood, ένα σετ ντραμς του αείμνηστου Charlie Watts, την πεντάχορδη Fender Telecaster Keith Richards, την φυσαρμόνικα του Mick Jagger και πολλά άλλα. Όλα τα στοιχεία της σκηνής είναι μικρογραφίες από ροζ χρυσό, τα οποία έχουν χαραχτεί και ζωγραφιστεί επίσης με το χέρι.

Δύο ιδιαίτερες λεπτομέρειες είναι ο αρθρωτός βραχίονας ενός πικάπ, ο οποίος βρίσκεται στην θέση 8 του καντράν και αντιπροσωπεύει το απόθεμα ισχύος του ρολογιού, και το εμβληματικό λογότυπο των Stones, η γλώσσα του οποίου κινείται δεξιά κι αριστερά.

Από το πίσω μέρος της κάσας μπορεί να δει κανείς τον αυτόματο μηχανισμό 2653 AT2 της Jaquet Droz, στον ρότορα του οποίου είναι χαραγμένος ο τίτλος του άλμπουμ και το έτος κυκλοφορίας του (στο μοντέλο που παρουσιάζεται εδώ έχει χρησιμοποιηθεί το Sticky Fingers που κυκλοφόρησε το 1971). Ο μηχανισμός χτυπάει με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 68 ωρών.

Το ρολόι φοριέται με υφασμάτινο κόκκινο λουράκι διακοσμημένο με το λογότυπο των Rolling Stones, και η τιμή θα είναι περίπου 250.000 δολάρια.