Το ρολόι βρίσκεται τώρα στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό στην παγκόσμια καταστροφή που έχει υπάρξει ποτέ.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς ότι τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Συχνά μπορείτε να εκτιμήσετε πόσα άσχημα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο με μια απλή ματιά στους τίτλους των ενημερωτικών δελτίων ή των εφημερίδων.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει έναν πιο ακριβή τρόπο μέτρησης του πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα.

Μπορεί να έχετε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σας για το ρολόι της Ημέρας της Κρίσεως. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γιγαντιαίο ρολόι το οποίο μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποιεί για να εκτιμήσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην απόλυτη καταστροφή και στον πυρηνικό αφανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος οι συγκεκριμένοι επιστήμονες μετακίνησαν τον δείκτη του ρολογιού δέκα δευτερόλεπτα μπροστά.

Παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία συνέβαλαν σημαντικά στο να μετακινηθεί ο δείκτης του ρολογιού προς τα εμπρός.

Εξηγώντας την απόφαση, το δελτίο των επιστημόνων ανέφερε: «Φέτος, το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin of the Atomic Scientists μετακινεί τους δείκτες του ρολογιού της Ημέρας της Κρίσεως προς τα εμπρός, κυρίως (αν και όχι αποκλειστικά) λόγω των αυξανόμενων κινδύνων του πολέμου στην Ουκρανία. Το Ρολόι βρίσκεται τώρα στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό στην παγκόσμια καταστροφή που έχει υπάρξει ποτέ».

Ωστόσο, αυτό που έχει κεντρίσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων είναι το τι θα συμβεί όταν το ρολόι δείξει “μεσάνυχτα” .

Λοιπόν, ευτυχώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Τα μεσάνυχτα του ρολογιού της Ημέρας της Κρίσεως σημαίνουν πυρηνικό πόλεμο και αυτό με τη σειρά του σημαίνει μαζική εξαφάνιση των ανθρώπων.

Σε δήλωσή της, η Rachel Bronson, διευθύνουσα σύμβουλος του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων, ανέφερε: «Όταν το ρολόι δείξει στα μεσάνυχτα, θα υπάρξει κάποιου είδους πυρηνική ανταλλαγή ή κάποια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει στιγμιαία την ανθρωπότητα. Ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε εκεί και δεν θα το καταλάβουμε και ποτέ αν τελικά φτάσουμε».

Διαβάστε ακόμη: