Το Pornhub, η δημοφιλής πλατφόρμα video streaming ενήλικου περιεχομένου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δέσμευσή της για εμπιστοσύνη και ασφάλεια, βελτιώνει τα πρότυπα επαλήθευσης για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Από τις 23 Ιανουαρίου 2024, θα επιβάλλει την απόδειξη της συγκατάθεσης από όλους τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στα βίντεο που αναρτά. Αυτή η νέα απαίτηση έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα διαδικασία υποβολής ταυτότητας και ταυτοποίησης, που περιλαμβάνει φωτογραφίες της ταυτότητας και ζωντανή σάρωση προσώπου.

Ανησυχίες για το περιεχόμενο

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Pornhub να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σε άρθρο γνώμης των New York Times σχετικά με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στον ιστότοπο. Από την εφαρμογή των απαιτήσεων επαλήθευσης τον Δεκέμβριο του 2020, το Pornhub αφαιρεί προληπτικά μη επαληθευμένο περιεχόμενο και βελτιώνει συνεχώς τις πολιτικές του

Προηγουμένως, “οι εργαζόμενοι” στο Pornhub έπρεπε να διατηρούν αρχεία, όπως έγγραφα και φωτογραφίες ταυτότητας, για τους συμπρωταγωνιστές τους που εμφανίζονταν στα βίντεό τους. Τον περασμένο μήνα, εισήχθη ένα πρόσθετο βήμα, το οποίο απαιτεί την υποβολή των ταυτοτήτων των συμπρωταγωνιστών για έγκριση πριν από τη μεταφόρτωση ενός βίντεο. Τώρα, η πλατφόρμα κάνει ένα επιπλέον βήμα απαιτώντας αποδείξεις συγκατάθεσης, όπως υπογεγραμμένα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις για όλους τους συμπρωταγωνιστές.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζομένους του, το Pornhub δήλωσε: “Ως ηγέτες του κλάδου, έχουμε θέσει και συνεχίζουμε να θέτουμε νέα και υψηλότερα πρότυπα για τις πολιτικές και τις διαδικασίες εμπιστοσύνης και ασφάλειας”. Η πλατφόρμα τόνισε τη δέσμευσή της για την εξέλιξη των απαιτήσεων συμμόρφωσης και προέτρεψε τους καλλιτέχνες να υποβάλουν την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Ενώ η υποβολή αυτών των εγγράφων δεν αποτελεί νέα απαίτηση για τα επαληθευμένα μοντέλα, το Pornhub διευκρίνισε ότι αποτελεί μια νέα προσέγγιση για την επαλήθευση της συμμόρφωσης. Η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας, η Aylo (πρώην MindGeek), στοχεύει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην επεξεργασία και την αποδοχή του περιεχομένου, ώστε να προσαρμοστεί στις προκλήσεις που θέτει το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα στο μεταξύ, το Pornhub πήρε επίσης θέση για τους νόμους περί επαλήθευσης της ηλικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκλείοντας την πρόσβαση από πολιτείες όπως η Γιούτα, το Μισισιπί, η Βιρτζίνια, το Αρκάνσας, η Βόρεια Καρολίνα και η Μοντάνα. Οι τακτικές επαλήθευσης ζητούν από τους χρήστες να προσάψουν την ταυτότητά τους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο ακατάλληλο περιεχόμενο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να κάνουν οι παραπάνω πολιτείες.

Διαβάστε ακόμη: