Η διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής Platforms Project έρχεται, από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μετά από μία δεκαετία αδιάλειπτης παρουσίας στην Αθήνα, το Platforms Project παρουσιάζεται σε νέο χώρο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με ένα πλούσιο και διευρυμένο πρόγραμμα συμμετοχών: Πενήντα έξι εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2023 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Εφέτος, για πρώτη φορά, θα φιλοξενήσει ομάδες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο που ήδη έχει δημιουργηθεί την τελευτασία δεκαετία, από το οποίο έχουν προκύψει όχι μόνο διεθνείς συνεργασίες αλλά και σχέσεις φιλίας.

Στόχος είναι να αναδείξει τις ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμβάλλοντας σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα καλλιτεχνικά και θεωρητικά ζητήματα, που τίθενται διεθνώς.

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανωθούν ομιλίες, ημερίδες, περφόρμανς, workshops και το Kids Lab, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 έως 16 ετών, προσκαλώντας τα να δημιουργήσουν μία διαδραστική τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας.

Διαβάστε ακόμη: