Το deal θα γίνει! Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Ως γνωστόν πρώτοι εμείς εδώ στο Radar σας έχουμε αποκαλύψει τα πάντα γύρω από τις εξελίξεις της εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής από την First!

Και προ ημερών αναφερθήκαμε και στο ενδεχόμενο ενός plan B’ , δηλαδή την εξαγορά του συνόλου των μετοχών σε 2 φάσεις, εάν και εφόσον (αυστηρή προϋπόθεση) η First τελικά προχωρήσει μόνη της στην υλοποίηση του big deal και δεν συμφωνήσει με κάποιο εκ την δύο κορυφαίων funds (το ένα εξ αυτών δραστηριοποιείται στην Ελλάδα) με τα οποία συνομιλεί!

Σημειώνεται ότι η Macquarie που έχει ως σύμβουλο της την Goldman Sachs και τον Χάρη Ηλιάδη, έχει αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από την υπόθεση και έχει στραφεί στην εξαγορά της Ενέλ Ελλάδος!

Φάση Α’ όλες οι μετοχές του επενδυτικού κοινού (μικρών και μεγάλων) στα 22,90 ευρώ! Β’ φάση οι μετοχές των εταιρικών σχημάτων σε δεύτερο χρόνο στα 27 ευρώ!

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι το Plan B’ εάν η First προχωρήσει μόνη της προβλέπει την απόκτηση των μετοχών σε 2 φάσεις!

Μία τώρα, η οποία θα αφορά την απόκτηση περίπου στα 22,90 ευρώ όλες τις μετοχές των ιδιωτών μετόχων, μικρών και μεγάλων, το σύνολο δηλαδή του επενδυτικού κοινού και μία σε δεύτερη χρονική στιγμή, αυστηρά προσδιορισμένη, όταν και θα έχουν ωριμάσει αιολικά πάρκα, που θα αφορά μετοχές που κατέχουν εταιρικά σχήματα, όπως η ΓΕΚ Τέρνα, στα 27 ευρώ!

Σημειώνουμε ότι όλες οι πληροφορίες αυτές γράφονται με επιφύλαξη όσον αφορά τις τιμές ενώ την ώρα τούτη οι τράπεζες δουλεύουν το χρηματοδοτικό!

Διαβάστε περισσότερα