Το πετρέλαιο παρέμεινε σταθερό την Πέμπτη καθώς η πιθανή παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και η ψήφιση της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ αντισταθμίστηκαν από μια αναφορά για την αύξηση των αποθεμάτων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη πρότειναν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αναμονή αυτόν τον μήνα και η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που αναστέλλει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης, βελτιώνοντας την πιθανότητα αποτροπής μιας καταστροφικής χρεοκοπίας.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού  Brentσημείωσε άνοδο 6 σεντς ή 0,08% στα 72,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό  West Texas Intermediate  (WTI) πρόσθεσε 11 σεντς, ή 0,16%, στα 68,25 $. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι μικτές ενδείξεις ζήτησης από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, έχουν ωστόσο επιβαρύνει την αγορά, όπως και τα στοιχεία του κλάδου που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τετάρτη ανέφεραν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχεία των κρατικών αποθεμάτων αναμένονται στις 14.30 GMT την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο είναι επίσης η συνάντηση της 4ης Ιουνίου της ομάδας παραγωγών του  OPEC+, στην οποία ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα συζητήσουν εάν θα μειώσουν περαιτέρω ή όχι την παραγωγή πετρελαίου.

Τέσσερις πηγές από τη συμμαχία δήλωσαν στο Reuters ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς στην υπουργική τους συνάντηση την Κυριακή παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 70 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε περισσότερα