Με συντριπτική πλειοψηφία η Γερουσία επικύρωσε την Παρασκευή τον διορισμό του απόστρατου στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας, στη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.Ο διορισμός του εγκρίθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία των 90 ψήφων υπέρ έναντι 2 κατά, πολύ περισσότερες από την απλή πλειοψηφία που χρειαζόταν.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, επισήμανε τις πολλές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας αλλά και του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία. «Ο στρατηγός Όστιν είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ηγέτης, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στον αμερικανικό στρατό», τόνισε.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Όστιν χαίρει της εκτίμησης όλων, ομοστάβλων αλλά και αντιπάλων. Αυτό αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις τους. Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, όπως και ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Τζέιμς Ίνχοφ.

Επίσης σημαντικό είναι πως ο Λόιν Όστιν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, όχι μόνον μόλις δύο ημέρες μετά την επίσημη ορκομωσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και πως του επετράπη να τεθεί επικαφαλής του Πενταγώνου, μολονότι δεν έχουν περάσει ακόμα επτά χρόνια από την αποστράτευσή του, απόφαση του Κογκρέσου που απότελεί εξαίρεση. Ακόμα ένα ορόσημο για την Αμερικανική ιστορία αποτελεί το γεγονός πως πρόκειται για τον πρώτο Αφροαμερικανό που αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.