Επειδή διάβασα για το περίφημο πάρτι της «εργολαβάρας» των ΑΠΕ και της Ενέργειας γενικότερα στον Άγιο Κωνσταντίνο της Φθιώτιδας, αμέσως μετά την Αρκίτσα και τις Λιβανάτες, πρέπει να σας πω ότι …Μπακοκαυνάκηδες δεν παρέστησαν!

Ο περί ου ο λόγος ονομάζεται Σάκης Κατσέλης! Πρώην δάσκαλος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα Αιολικά και βρήκε σημείο επαφής με τον Ελλάκτωρα (λόγω ειδικών σχέσεων με Δήμους και Περιφέρειες από όπου εξασφάλιζε άδειες για ενεργειακά πάρκα) επί της προηγούμενης διοίκησης του, όπου μεγαλούργησε!

Όμως ο Σάκης Νο2 που ανακάλυψε τον Σάκη Νο1 (Καλλιτσάντση) στην Μεταμόρφωση και στη συνέχεια διέπρεψαν, απέκτησε τεράστια φήμη στην Αθήνα της νύχτας, λόγω των ειδικών σχέσεων με τον Αντώνη Ρέμο, τον οποίο «έλουζε» στην κυριολεξία με λουλούδια όταν κατέβαινε σε εβδομαδιαία βάση από το χωριό στην Πρωτεύουσα!

Ο ενεργειακός παίκτης Σάκης Νο2, ο Κατσέλης δηλαδή, έγινε ο καλύτερος πελάτης του Παπαθεοχάρη στο «Αθηνών Αρένα» στην οδό Πειραιώς, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για να συνεταιριστούν σε business της Ενέργειας, ο πρώην δάσκαλος και νυν «λουλουδοπαίκτης» των μπουζουκιών, πρώτα με τον τροβαδούρο Ρέμο και στη συνέχεια με τον γνωστό για την τραπεζική του αξιοπιστία, επιχειρηματία Πηλαδάκη! Βεβαίως η συνεργασία Κατσέλη με Ρένο και Πηλαδάκη δεν απέδωσε καρπούς! Ούτε ενεργειακά πάρκα έγιναν, ούτε άλλες μεγάλες δουλειές!

Οι Μπακοκαυνάκηδες δεν πήγαν! 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του Συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης!

Βεβαίως ο Ρέμος για να τιμήσει τον φίλο, συνέταιρο και …σπόνσορα στα μπουζούκια, λόγω λουλουδοπόλεμου, πήγε στο μπαλκόνι (μεγάλο είναι η αλήθεια) του Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στα Καμμένα Βούρλα και τραγούδησε! Γιατί μην φανταστείτε ότι μιλάμε για τίποτα βίλες!!! Ένα μπαλκόνι, σε ένα σπίτι σε Συγκρότημα κατοικιών, πάνω στη θάλασσα φυσικά!

Πάντως στο πάρτι της «εργολαβάρας» από τα «Άγραφα» οι Μπακοκαυμενάκηδες δεν πήγαν. Δεν ξέρω καν αν τον γνωρίζουν!

Του Σάκη είναι κολλητός και κατά συνέπεια, όπως μαθαίνω, έχει νταραβεριστεί (φιλικά εννοώ για να μην παρεξηγηθώ) με όλα τα κολλητάρια του Καλλιτσάντση!

Υπό αυτή την έννοια κατανοώ τους λόγους που και ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσαν το «παρών» στο τσιμπούσι της «παιχτάρας» στον Αγ. Κωνσταντίνο!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν… Αλλά να ξέρετε, αυτόν τον Κατσέλη, με όσα έχω ακούσει ήδη, τον πάω! Οπότε προβλέπω ότι θα αποτελέσει εκ των βασικών πρωταγωνιστών της στήλης…

ΑΚΛ (Άλφα, Κάππα, Λάμδα) ονομάζεται η νέα τεχνική εταιρία του Σάκη Καλλιτσάντση!

Και μια ο λόγος για τον Σάκη Νο1, για τον οποίο οι φήμες που οργιάζουν στην αγορά ότι είναι μέσα στο ντηλ της Ιντρακάτ χωρίς να φαίνεται, ΔΕΝ επιβεβαιώνονται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του εργοληπτική εταιρία, η οποία αποκαλείται ΑΚΛ (Άλφα, Κάππα, Λάμδα) από τα αρχικά του ονόματος του, με την οποία έχει ξεκινήσει να παίρνει διάφορες κατασκευαστικές και κτιριακές δουλειές!

Η Τέρνα Ενεργειακή, το ΣΙΓΟΥΡΟ deal τον Σεπτέμβριο και η πρόταση που υπερβαίνει κατά 1,5-1,8 ευρώ ανά μετοχή από εκείνη της Macquarie!

Για την Τέρνα Ενεργειακή σας τα είπα, οπότε μην διαβάζετε τις αρλούμπες που σας γράφουν από το μυαλό τους οι γνωστοί – άγνωστοι του Διαδικτύου! Το ντηλ, όπως μαθαίνω θα κλείσει ΣΙΓΟΥΡΑ, τον Σεπτέμβριο! Και η Macquarie αποτελεί απλώς τον ένα εκ των τριών υποψηφίων, που υπολείπεται μάλιστα από τον πρώτο πλειοδότη κατά 1,5 ευρώ ανά μετοχή, πιθανόν και παραπάνω, ίσως και 1,80 ευρώ ανά μετοχή. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε λίγα λόγια, για ένα big deal που επίκειται και μετά βεβαιότητας θα πραγματοποιηθεί!

Ο κλέψας, του κλέψαντος: Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν «ισχυρό» όμιλο!

Επειδή παρακολουθώ τις εξελίξεις με πολύ ενδιαφέρον, καθώς και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις, αλλά και τις σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις, ανέσυρα στη μνήμη μου μια ιστορία που μου διηγήθηκε σοβαρός παράγων της αγοράς!

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν πάλαι ποτέ «ισχυρό» όμιλο του Χρηματιστηρίου, όπου «λαλούσαν πολλοί κοκόροι», κατά την προσφιλή λαϊκή ρήση, και κατά συνέπεια «αργούσε να ξημερώσει», κλείστηκε μια δουλειά με υπερτιμολογήσεις, που περιελάμβανε επιστροφές!
Και οι νταραβεριτζήδες, που είχαν στήσει το κόλπο επισήμως αναμεμειγμένοι λόγω ιδιοτήτων, αναλαμβάνουν να πάνε στο μεγάλο αφεντικό το …μερτικό του!

Έλα όμως που αντί στα χέρια του Big boss να φτάσουν, για παράδειγμα, 10 … φωτοτυπίες, έφτασαν τελικά 4!!! Οι υπόλοιπες 6 είχαν …κάνει φτερά στη διαδρομή! Σε απλά ελληνικά, ο κλέψας του κλέψαντος! Ποιος άκουσε τον Θεό και δεν φοβήθηκε…

Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι η τελική έκβαση του επιχειρηματικού εγχειρήματος, όχι μόνο ήταν αναμενόμενη, αλλά και προδιαγεγραμμένη…

«Τελειωμένος» ο Μυλωνάς μόλις μπουν οι ιδιώτες! Η Εθνική, το placement του ΤΧΣ, η αύξηση και οι ιδιώτες παίκτες!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, για να μην μπερδεύεστε με αντικρουόμενες πληροφορίες, σας λέμε ότι ο Μυλωνάς είναι «τελειωμένος» από Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας! Απλώς η …αποπομπή του θα λάβει χώρα μόλις προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίας ιδιωτικοποίησης στην κρατική τράπεζα, δηλαδή μετά το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ειδικότερα περί τον Μάρτη – Απρίλη! Ενώ θα επακολουθήσει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται έξαλλοι με τον Μυλωνά γιατί θεωρούν ότι υπονομεύει την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της τράπεζας, με απώτερο σκοπό να μη χάσει θέση, ρόλους, οφίτσια, αμοιβές! Βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από της τράπεζας και της εθνικής οικονομίας!