Ιλαροτραγωδία ως γνωστόν ονομάζεται το θεατρικό είδος της τραγωδίας της οποίας η υπόθεση εκτυλίσσεται από τραγική σε κωμική!

Κατ’ επέκταση χαρακτηρίζεται ως έκφραση κάθε θλιβερής κατάστασης που έχει κωμική έκβαση!

Υπό την έννοια αυτή η αμφίπλευρη παρασημοφόρηση Μαργαρίτη Σχοινά και Νότη Μηταράκη συνιστά τον ορισμό της ιλαροτραγωδίας, καθώς αδιαμφισβήτητα μια τραγική υπόθεση, αυτή του μεταναστευτικού κύματος και της διαχείρισης του, μετατρέπεται σε κωμική, λόγω μιας διαδικασίας παρασημοφόρησης που στερείται βάσης, επιχειρημάτων και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικές και επικοινωνιακές εντυπώσεις!

Ένα κακοστημένο και προκλητικό επικοινωνιακό παιχνίδι, στις πλάτες των προσφύγων και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διατίθενται αδιαφανώς, που εξυπηρετεί και τους δύο πρωταγωνιστές της ιλαροτραγωδίας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αναδεικνύονται σε κωμικές φυσιογνωμίες της πολιτικής ζωής!

Από τη μία πλευρά ο Νότης Μηταράκης ή «Μοιραράκης της μπούρδας» στην Α’ Αθηνών όπως τον αποκαλούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι!

Βεβαίως από … «μπουρδολόγος» με την πάροδο των χρόνων ο διαχειριστής – fund manager της Fidelity Νότης, εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο διαχειριστή ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Σε βαθμό που σήμερα αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες του και ταυτοχρόνως οι υπηρεσίες της Κομισιόν ετοιμάζουν εξονυχιστικούς ελέγχους καθώς τον «ψάχνουν» για διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων μεγάλου ύψους, δια μέσω υπόπτων διαγωνιστικών διαδικασιών σε τομείς έργων, φύλαξης, σίτισης και στέγασης προσφύγων!

«Ψάχνει» τον Ν. Μηταράκη η Κομισιόν!

Μάλιστα οι εκροές από την ΕΕ προς το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου έχουν «παγώσει» λόγω των σχετικών καταγγελιών και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το «χρυσό αγόρι» του υπουργικού συμβουλίου!

Από την άλλη πλευρά ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής!!!

Καμία σχέση βέβαια με τους μετανάστες του Νότη, που στοιβάζονται στα γκέτο και τις «πολυτελείς» δομές… Ούτε φυσικά με τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις!

Εξαιρετική αλήθεια προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής σε δυστυχισμένες και κατατρεγμένες ψυχές!!!

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, γνωστός ως «ρουφιάνος»της Τρόικας, παρατρεχάμενος του Γιούνκερ του οποίου κουβαλούσε την τσάντα, αλλά και προνομιακός συνομιλητής του Αλ. Τσίπρα, προαλείφεται εσχάτως για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που λόγω του υφιστάμενου εκλογικού νόμου δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Την ανάδειξη Σχοινά στην κεντρική πολιτική σκηνή ως προσώπου κοινής αποδοχής φέρονται να προωθούν δήθεν ευρωπαϊκοί κύκλοι μέσα από καθ’ υπαγόρευση δημοσιεύματα – μαϊμού, αλλά κυρίως εγχώριοι μιντιακοί κύκλοι που αφενός έχουν μένος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφετέρου προορίζουν τον εαυτό τους για ρυθμιστή των καταστάσεων, ορίζοντας και ελέγχοντας υπουργούς και διοικητές οργανισμών, υπηρεσιών ασφαλείας και φορέων του Κράτους!

Πως και γιατί Διαπλοκή και Ολιγάρχες μεθοδεύουν κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και κυβερνήσεις συνεργασίας!

Ο κ. Σχοινάς φέρεται πλέον να διαθέτει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Ελλάδα και να επιδίδεται σε κινήσεις δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιακής στρατηγικής διαμορφώνοντας ένα φιλολαϊκό προφίλ, όπως η κωμική παρασημοφόρηση από τον υπουργό – διαχειριστή Νότη, όσο και την παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη Θεσσαλονίκης!

Σε απλά λόγια μετέχει στις ίντριγκες από κοινού με μεγαλοδημοσιογράφους και επιχειρηματίες, που σχεδιάζουν και αποσκοπούν στην διαμόρφωση συνθηκών ακυβερνησίας στη χώρα, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα!