Αυτοί που σκέφτονταν να πουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ πριν κάτι μέρες όταν το νικέλιο βάραγε $100 χιλιάρικα, θα πρέπει τώρα να αισθάνονται κάπως σαν τους bagholders Bitcoinάδες του 2018…

Δηλαδή όσους κράταγαν Bitcoin και το είδαν να εκτοξεύεται στο Θεό αλλά δεν πούλησαν ποτέ, και ξέμειναν (με τα bags) περιμένοντας χρόνια την επόμενη ανάκαμψη.

Το νικέλιο έπαθε... Bitcoin - Πρωτοφανές "pump & dump"

Στη ΛΑΡΚΟ βαράνε τα κεφάλια τους!

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Προφανώς αστειεύομαι, δεν υποννοώ ότι θα έπρεπε να πουλήσουμε τη ΛΑΡΚΟ… Αυτά είναι δουλείες του υπέροχου κράτους μας που είμαι σίγουρος πως ξέρει καλύτερα, και προνοεί για την ευημερία και ανάπτυξη του τόπου.

Εντάξει, χρειαζόμαστε κανά αστείο μέσα στην όλη μαυρίλα. Μιας και το έφερε η κουβέντα, αλουμίνιο σιτάρι, και πολλά άλλα βασικά commodities χτυπάνε ασταμάτητα ιστορικά υψηλά.

Το νικέλιο έπαθε... Bitcoin - Πρωτοφανές "pump & dump"

Αλλά δε θέλω να αγχώνεστε. Ο πληθωρισμός δε θα κρατήσει κανά 2-3-4-5 χρόνια ακόμη, προς Θεού. Μας είπαν ψέματα ποτέ; Θα είναι παροδικός, και υπομονή δύο εβδομάδες!!!

Το νικέλιο έπαθε... Bitcoin - Πρωτοφανές "pump & dump"

Πάμε στο νικέλιο τώρα. Το νικέλιο λοιπόν έχει φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω (pump and dump) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου LME. Επικρατεί χάος. Χειραγώγηση και αίσχη. Συναλλαγές που δεν πέρασαν ποτέ, τηλέφωνα βαράνε συνεχώς, επενδυτές ζητάνε τα λεφτά τους -και δικαιολογημένα- ένα ασυμμάζευτο χάος που δεν έχω ιδέα πως μπορεί να τελειώσει καλά για το LME και την αγορά γενικότερα.

Μια αλυσιδωτή αντίδραση που είναι κακός οιωνός. Θυμάστε το Short Squeeze στο ασήμι, τη GameStop και όλα τα φαινόμενα καζινοποίησης για τα οποία μιλήσαμε, σε μια εποχή που όλα φωνάζουν κραχ;

Σφαγή για το νικέλιο - Limit down στο Λονδίνο

Νέο limit down 15% – Βασικός παραγωγός η Ρωσία (α στο διάολο)

Το λοιπόν, οι τιμές του νικελίου (spot) κατέγραψαν νέα ελεύθερη πτώση, με το συμβόλαιο αναφοράς τριών μηνών να υποχωρεί κατά 15%, σε νέο limit down.

Η τιμή έφτασε τα 31.380 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς άνοιξε για συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Το νικέλιο έπαθε... Bitcoin - Πρωτοφανές "pump & dump"

Η διαπραγμάτευση του νικελίου έχει καταγράψει ακραίες διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αυξήσεις τιμών, τεχνικές δυσλειτουργίες και αναστολές συναλλαγών.

Οι τιμές των εμπορευμάτων εκτινάχθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την προσφορά που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το μπαράζ των δυτικών κυρώσεων να προκαλεί φόβους για αναταραχή.

Η Ρωσία είναι βασικός παραγωγός και εξαγωγέας μετάλλων και σιτηρών και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο — βασικό συστατικό του ανοξείδωτου χάλυβα και συστατικό σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Στις 8 Μαρτίου, οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Η τιμή εκτοξεύθηκε πάνω από τα 100.000 δολάρια ο μετρικός τόνος, καθώς ο όμιλος Tsingshan Holding της Κίνας, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς παγκοσμίως, αγόρασε μεγάλα ποσά για να μειώσει τα σύντομα στοιχήματά του στο μέταλλο.

Σφαγή για το νικέλιο - Limit down στο Λονδίνο

“Τεχνικό λάθος”

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε στο LME καθώς η κίνηση πρόσθεσε ένα σημαντικό ράλι τιμών. Την Τετάρτη την περασμένη εβδομάδα, το LME επιχείρησε να ξαναρχίσει τις συναλλαγές νικελίου μετά το σπάνιο κλείσιμο.

Ωστόσο, ένα… “τεχνικό σφάλμα” ώθησε το χρηματιστήριο να αναστείλει εκ νέου τη διαπραγμάτευση, πριν επανεκκινήσει ξανά στις 2 μ.μ. ώρα Λονδίνου.

Το LME επέβαλε όριο συναλλαγών 5% την Τετάρτη, το οποίο διευρύνθηκε στο 8% την Πέμπτη.

Το «σφάλμα συστήματος» την Τετάρτη επέτρεψε σε μικρό αριθμό συναλλαγών να «περάσουν» κάτω από το νέο ημερήσιο όριο τιμών.

Διαβάστε ακόμη:

ΛΑΡΚΟ: Προς ιδιωτικοποίηση με το νικέλιο στα 100.000 δολάρια – Πως τα καταφέραμε ;

Σφαγή για το νικέλιο – Limit down στο Λονδίνο

Στασιμοπληθωρισμός σημαίνει 70s δίχως μίνι και Led Zeppelin

Ασήμι: Το αληθινό Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Με ακάλυπτο σορτάρισμα γκρέμισαν τη GameStop!

Η καζινοποίηση των αγορών