Η Watches and Wonders 2022 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, υπήρχαν πολλές εικασίες σχετικά με τις νέες κυκλοφορίες της Rolex

Ενώ όλοι περίμεναν κάποιου είδους GMT μετά την περσινή επανεισαγωγή μοντέλων από ατσάλι με μπρασελέ Oyster, σίγουρα έπαθαν σοκ όταν είδαν την νέα έκδοση του πολυπόθητου GMT-Master II, καθώς διαθέτει μαύρο και πράσινο χρώμα στην στεφάνη (του έχει δοθεί ήδη η ονομασία “Sprite” από τους συλλέκτες) και τη κορώνα από την αριστερή πλευρά της κάσας, που στην γλώσσα την ωρολογοποιιας σημαίνει “destro”, δηλαδή σχεδιασμένο για όσους φορούν το ρολόι στον δεξιό καρπό τους.

Εκτός από αυτές τις δύο αυτές αλλαγές, το ρολόι διατηρεί τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του GMT-Master II. Διαθέτει κάσα 40mm από ανοξείδωτο ατσάλι, δίχρωμη στεφάνη από Cerachrom, παράθυρο της ημερομηνίας με φακό Cyclops, βιδωτή κορώνα με προστατευτικά, και μπρασελέ Oyster (υπάρχει και η επιλογή Jubilee) με σύστημα ρύθμισης EasyLink στο κούμπωμα.

To καντράν του νέου Rolex GMT-Master II “Sprite” διατηρεί ανέπαφη τη γνώριμη διάταξη των καντράν των προηγούμενων μοντέλων GMT-Master II, με την διαφορά ότι το βέλος του δείκτη GMT διαθέτει τώρα πράσινο χρώμα, και το παραθυράκι της ημερομηνίας στην θέση 9 αντί στην θέση 3.

Το GMT-Master II “Sprite” τροφοδοτείται από τον in-house αυτόματο μηχανισμό 3285, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 70 ωρών.

Το Rolex GMT-Master II Ref.126720VTNR σίγουρα θα τραβήξει πολλά βλέμματα στον καρπό όποιου καταφέρει να το αποκτήσει.

Το destro GMT υπάρχει μόνο σε αυτή την χρωματική επιλογή (δεν γνωρίζουμε αν η Rolex θα το κυκλοφορήσει στους υπόλοιπους χρωματισμούς της συλλογής) και κοστίζει περίπου 10.200 ευρώ (10.500 CHF)