Οι λάτρεις της ωρολογοποιίας, γνωρίζουν ότι ο Έρικ Κλάπτον έχει εξαιρετικό γούστο στα ρολόγια, δεδομένου ότι είχε στην συλλογή του μερικά από τα πιο πολυποθητά ρολόγια, όπως το σπάνιο Rolex Daytona “Αlbino” που κυκλοφόρησε το 1971.

Εκτός ωστόσο από το “Albino”, ο Κλάπτον είχε στην συλλογή του και ένα χρυσό Rolex με το παρατσούκλι “Crazy Doc”, το οποίο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips αυτόν τον Μάιο. Το εν λόγω ρολόι ήταν παλαιότερα μέρος της συλλογής του καλλιτέχνη και θα είναι το αστέρι της επερχόμενης δημοπρασίας ρολογιών στη Γενεύη, στις 7 και 8 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά Rolex Daytona που έχουν προσφερθεί ποτέ σε δημοπρασία, καθώς είναι το μόνο γνωστό χρυσό μοντέλο του οίκου με αναφορά 6239 που διαθέτει καντράν “Pulsations”. Αυτό σημαίνει ότι στην εσωτερική περίμετρο του καντράν υπάρχει κλίμακα μέτρησης καρδιακών παλμών, ξεκινώντας τον δευτερολεπτοδείκτη και σταματώντας τον μετά από μέτρηση 15 παλμών.

Ο Κλάπτον απέκτησε για πρώτη φορά το ρολόι στην Ιταλία τη δεκαετία του ’90, προτού πουληθεί στη συνέχεια σε δημοπρασία το 2003. Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι έχει διατηρηθεί καλά όλα αυτά τα χρόνια, παρά τη θητεία του στον καρπό του Άγγλου κιθαρίστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή εκτίμησης του να ανέρχεται στα 1,6 εκατομμύρια δολάρια.