Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Το νέο μεγάλο στοίχημα της χώρας

-Οι πρωτόγνωρες προκλήσεις σε πολιτική, οικονομία και αγορά

-Γιατί το χρηματιστήριο λέει ναι για εκλογές τον Μάϊο και δεν φοβάται τις κυβερνήσεις συνεργασίας – Προς νέο μοντέλο διακυβέρνησης

– Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς! Έπιασαν ταβάνι τα επιτόκια, αργεί η αποκλιμάκωση!


Στις 28 Μαΐου οι εκλογές

-Οι ξένοι θέλουν συγκυβέρνηση – Κορυφαία funds, τραπεζίτες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ψηφίζουν κυβέρνηση συνεργασίας
-Ποιοι κρατάνε αποστάσεις από τον πυρήνα της εξουσίας – Γιατί η διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Οι διεθνείς παίκτες μπαίνουν σε τράπεζες και ισχυρά χαρτιά (ΔΕΗ)!


Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μελόνι και το μυστικό μιας συνάντησης
-Η επίσκεψη αστραπή του Ιταλού υπουργού Άμυνας, η τελευταία προσπάθεια για τις κορβέτες και οι φήμες για ανειλημμένες υποχρεώσεις με τους Γάλλους!
-Η δελεαστική πρόταση στον Ν. Παναγιωτόπουλο, ο ρόλος του ανεπάγγελτου μεσάζοντα των Γάλλων και η υποχρέωση διακομματικής συναίνεσης για την προμήθεια!


Όταν γράφαμε ότι η κρίση δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο της Lehman Brothers – Η δικαίωση, οι εξελίξεις, οι προσδοκίες!
-Η «axianews» και το radar.gr σας ενημερώνουν πάντα έγκυρα, χωρίς σκοπιμότητες αλλά με βάση στοιχεία τα οποία παραθέσαμε και δικαιωθήκαμε…


Στο μάτι του κυκλώνα οι τράπεζες, εν μέσω αύξησης των επιτοκίων
-Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, η αναταραχή στις διεθνείς αγορές, και το ενδεχόμενο νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης


Ο γνωστός Bon viveur εφοπλιστής, με τις γυναίκες, τα παιδιά και τις μοιρασιές, μετέφερε 250 offshore εταιρίες από τη Μάλτα στην Κύπρο!
-Ο γοητευτικός πλοιοκτήτης των 7 θαλασσών με σύζυγο στην ηλικία της κόρης του, αφού πρώτα τακτοποίησε τα κληρονομικά με 6 offshore και 56 ακίνητα, δείχνει την προτίμησή του στα «καθαρά νερά» της Μεσογείου!


Οι δύο «παράγοντες» των διαδρόμων στα υπόγεια και τις παρυφές του Μαξίμου «καυχώνται» ότι «έφαγαν» τον Σκούμα!
-Όταν ο πρωθυπουργός ανέχεται και συναινεί, να κάνουν κουμάντο οι νταραβεριτζήδες!


Αποκλειστικό: Τα δύο «F» στην Τράπεζα Πειραιώς – Οι κολοσσοί, Fidelity και Fiera Capital τοποθετούνται αθρόα!
-Το road show της Goldman Sachs σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη, η ελίτ των αμερικανικών funds και η μακροπρόθεσμη και επενδυτική κίνηση δύο ποιοτικών και διεθνώς καταξιωμένων θεσμικών οίκων!
– Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες και το ΧΑ – «Πώς γύρισε το χαρτί» καταγράφοντας άνοδο 6,31% κάνοντας σε 7 ημέρες 55 εκατ. «κομμάτια»!


Πανικός στα βόρεια προάστια από την κατάρρευση της Credit Suisse!
– Άμεση αντίδραση από την ελληνική ελίτ που είδε τα σύννεφα της κατάρρευσης να απειλούν τις οικονομίες μιας ζωής
-Το «άνθος» της ελληνικής επιχειρηματικότητας –γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές, σουπερμαρκετάδες, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και κάθε λογής νταραβεριτζήδες– ταξίδευαν στην ελβετική πόλη έχοντας κλείσει ραντεβού με τους τραπεζίτες τους!


Παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;
– Η περίεργη και ύποπτη υπόθεση της σύστασης τρίτου πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου (Α3)
– «Ποιος» κρύβεται από πίσω; Και ποιες «εκκρεμείς» υποθέσεις θα ενταχθούν;


Δύο τρανταχτές υποθέσεις στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα!
1. Νεαρός επιχειρηματίας, που ερευνάται για υπέρμετρο πλουτισμό («Πόθεν έσχες») και νομιμοποίηση εσόδων μετά από ανώνυμη καταγγελία!
2. Πολύ γνωστός εφοπλιστής που «σήκωσε» προσωπικά από εταιρικό λογαριασμό ένα πολύ μεγάλο ποσό σε μετρητά! Χτύπησε κόκκινο στην ΤτΕ που ενημέρωσε τις ανεξάρτητες Αρχές!


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Μεσοβέζικη, άτολμη και ισορροπιστική πρόταση για την αγορά ηλεκτρισμού στην Ε.Ε.
-Παραδέχεται αποτυχία του μοντέλου μέσα στην κρίση αλλά ζητά να διατηρηθούν οι ίδιες παροχές σταθερές -Η Ελλάδα διαφωνεί με το «πακέτο Βρυξελλών» και επιθυμεί ριζικές αλλαγές


Γιατί η παγκόσμια ναυτιλία επιστρέφει στις… ρίζες της
-Ο ρόλος των εναλλακτικών καυσίμων αλλά και η επαναφορά της αιολικής ενέργειας


Η Credit Suisse διεσώθη, αλλά με τι κόστος;
-Η επόμενη μέρα για χρηματιστήρια και τραπεζικό σύστημα

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί EKTAKΩΣ την Παρασκευή 24 Μαρτίου

Το νέο μεγάλο στοίχημα της χώρας: Διαβάστε μόνο στην «axianews» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή