Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός πράγματι πασχίζει για την έλευση επενδυτών και την υλοποίηση μεγάλων και εμβληματικών επενδυτικών projects που θα αλλάξουν τη μορφή και την εικόνα της Ελλάδας.

Και σε κάθε ευκαιρία το τονίζει, όπως στην προκειμένη περίπτωση στον ΣΕΒ.

Ότι θα δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ούτως ώστε οι όροι του παιχνιδιού να είναι σαφείς και ξεκάθαροι και η προσέλκυση ξένων κυρίως επενδυτών να καταστεί πιο εύκολη και δελεαστική.

Ωστόσο η μέχρι σήμερα πραγματικότητα θα πρέπει να απογοητεύει τον πρωθυπουργό.

Η υπόθεση επενδύσεις στην Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς και το μεγάλο προεκλογικό στοίχημα μετεβλήθη σε ναυάγιο και εφιάλτη.

Το πολυδιαφημισμένο έργο στο Ελληνικό ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, ούτε καν περάσει η έκταση στην κατοχή της Lamda development!

Οι διαγωνισμοί για την ΔΕΠΑ εμπορίου και υποδομών έχουν ήδη αναβληθεί και οι πιθανότητες συνηγορούν στην εκ νέου ματαίωση τους.

Τα περίφημα σχέδια για τα Ναυπηγεία επίσης αποδείχθηκαν επιπόλαια, ενώ το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας οδού έπεσε σε πρώτη φάση στο κενό μετά την αποτυχία του διαγωνισμού και την νέα παράταση που τελικά δόθηκε.

Είναι επομένως προφανές πως το ζήτημα την ώρα τούτη δεν είναι μόνο το πλαίσιο και οι όροι του παιχνιδιού, αλλά τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αναθέσεις έργων και διαγωνισμών είτε πρόκειται για τους αρμόδιους υπουργούς είτε για τους μηχανισμούς του δημοσίου και τα στελέχη που επανδρώνουν επιτροπές προκήρυξης, ανάθεσης και αξιολόγησης.

Το ζήτημα επομένως είναι οι άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικοί παράγοντες, κομματόσκυλα και δήθεν τεχνοκράτες, που διαπλέκονται με τα συμφέροντα, πουλάνε υπηρεσίες, προστασία και νταραβερίζονται ύποπτα και επικίνδυνα.

Μπορεί επομένως ο πρωθυπουργός να έχει όλη την καλή πρόθεση και πράγματι να αποσκοπεί στην αλλαγή της συνολικής εικόνας και τη διαμόρφωση μιας νέας, σύγχρονης και δυναμικής που θα προσελκύσει επενδύσεις και νέα κεφαλαία.

Ωστόσο η πρόθεση αυτή υπονομεύεται εν τη γεννέσει της από επίορκους κρατικούς λειτουργούς, από ανίκανους διαχειριστές και μάνατζερς δημοσίων οργανισμών, από υπουργούς – υποχείρια των μεγάλων συμφερόντων και της ολιγαρχίας, από στελέχη των υπουργείων και του κράτους που ταυτίζονται με εργολάβους, προμηθευτές και πάσης φύσης νταβατζήδες και λειτουργούν υπέρ αυτών, ως υπάλληλοι και όχι προς όφελος του κράτους και των φορολογουμένων πολιτών…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.