Ένα αφιέρωμα για τον κορωνοϊό ετοιμάζεται να παρουσιάσει το National Geographic, μέσα από τρία ντοκιμαντέρ εστιάζοντας γύρω από την επιστημονική και ιστορική αναζήτηση του ιού. Το «Αφιέρωμα: Κορωνοϊός» μοιράζεται σε τρία μέρη, «Εξάπλωση: Από τον Έμπολα στον Covid-19», «Κυνηγώντας τον Ιό» και «Breakthrough: Πολεμώντας τον Ιό 2020». Μέσα από αυτά θα γνωρίσουμε ερευνητές από όλον τον κόσμο των οποίων οι προσπάθειες αποτελούν την πιο σημαντική επιστημονική αποστολή της εποχής μας.
 

«Εξάπλωση: Από τον Έμπολα στον Covid-19» στις 21.00
Το πρώτο ντοκιμαντέρ εξετάζει ιστορικά και επιστημονικά γεγονότα και δεδομένα για τους τρόπους αντιμετώπισης μιας πανδημίας και τον περιορισμό εξάπλωσής της. Φορείς και υπηρεσίες διαπράττουν σοβαρά λάθη, επιχειρώντας να περιορίσουν μια πανδημία, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο ενώ παράλληλα οι ομοιότητες του Έμπολα με τον Covid-19 είναι εμφανείς: ιατρικό προσωπικό προσπαθεί να σώσει ζωές χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.
 
 
 

«Κυνηγώντας τον Ιό» στις 21.50
Στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τρόπους για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία, ο επιδημιολόγος και National Geographic Explorer, Chris Golden, σε συνεργασία με τον James Longman, Βρετανό Ανταποκριτή του ABC News, επισκέπτονται τα μέρη όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός.
 
 
 
 
 

«Breakthrough: Πολεμώντας τον Ιό 2020» στις 22.40
Η μελέτη της ιστορίας προσφέρει πάντα μια νέα, πιθανά διαφορετική οπτική από την αρχική. Ενώ μοιάζει εύλογο να πιστεύουμε ότι ο φόβος και η αναστάτωση που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19 είναι κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή μας, μία ματιά στην ιστορία δίνει άλλη διάσταση στα γεγονότα μέσα από το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των πανδημιών.