Την Παρασκευή 2 Απριλίου πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα με θέμα την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται για να καλύψουν τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου και ειδικότερα κατά 100 εκατ. ευρώ τις ανάγκες της Άκτωρ!

Ωστόσο λόγω της εσωτερικής αντιπαλότητας και της σύγκρουσης των μετόχων, στη γενική συνέλευση θα κριθεί και ποιος έχει το πάνω χέρι, ποιος θα καθορίσει την πορεία και διαδρομή του ιστορικού ομίλου!

Η φράξια του Σάκη, των Μπακοκαυμενάκηδων, της Farallon και του μπον βιβέρ Εξάρχου επιδιώκει να ανατρέψει την υφιστάμενη διοίκηση που ελέγχεται από τους Ολλανδούς, διά μέσω της καταψήφισης και εμπλοκής της αύξησης κεφαλαίου.

Οι Αρκάδες «εφοπλιστές» – ως γνωστόν στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι- θεωρούν ότι μέσα από την εμπλοκή θα προκαλέσουν ασφυξία ρευστότητας στον όμιλο που θα εξαναγκάσει τους Ολλανδούς σε διάλογο μαζί τους και …προφανείς παραχωρήσεις!

Η παρέα των Μπακοκαυμενάκηδων ζητάει δικό της ΔΣ και άλλα πολλά! Από πώληση μετοχών σε υψηλή τιμή μέχρι απόσπαση ασημικών του Ελλάκτωρα!

Όπως είναι προφανές οι Ολλανδοί δεν πρόκειται να υποχωρήσουν!

Έκαναν την παραχώρηση να δώσουν στην παρέα των «εφοπλιστών» του τράνζιτ πετρελαίου στα Εμιράτα και του σπασίματος του εμπάργκο στη Βενεζουέλα, 2 μέλη στο ΔΣ! Μέχρι εκεί!

Τώρα, όλα θα κριθούν στην πράξη, στη γενική συνέλευση όπου και θα καταδειχθεί ποιος έχει τον μετοχικό έλεγχο!

Οι Ολλανδοί κατέχουν απευθείας 14,74%, ένα 10% είναι παρκαρισμένο σε fund ενώ ελέγχουν και το 12,5% του Λ. Μπόμπολα!

Τυπικά άνω του 37%, στην πράξη αρκετά άνω του 40% έναντι 27% των Μπακοκαυμενάκηδων και των λοιπών δυνάμεων!

Σε απλά λόγια είτε με την πρώτη γενική συνέλευση, είτε με τη δεύτερη είτε με την τρίτη, η αύξηση θα περάσει.

Και στο μεταξύ τα προβλήματα ρευστότητας θα αντιμετωπισθούν με το δάνειο γέφυρα των Ολλανδών προς τον Ελλάκτωρα ύψους 50 εκατ. ευρώ!

Οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι και αυτοί που κατά τεκμήριο δανείζουν τις μετοχές τους, ο Σάκης ξέρει καλά από την προηγούμενη μάχη εξουσίας όπως και ο Κούτρας, έχουν ήδη δώσει τα χέρια με τους ισχυρούς, αυτούς που έχουν λεφτά και μπορούν να πληρώσουν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.