Το Μουσείο Βαν Γκογκ, αφιερωμένο στα έργα του διάσημου καλλιτέχνη, συνεργάζεται με τη βρετανική εταιρεία Floral Street για να κυκλοφορήσει τη δική του συλλογή θεματικών αρωμάτων.

Στόχος είναι να «προσφέρει έναν φρέσκο ​​και διαφορετικό τρόπο για να βιώσει κανείς της τέχνη του Βαν Γκογκ», δήλωσε η Emilie Gordenker, Γενική Διευθύντρια του μουσείου, σύμφωνα με το Artnet News.

Το μουσείο Βαν Γκογκ μετατρέπει τα έργα του καλλιτέχνη σε άρωμα

Οι επιμελητές του μουσείου, ενώ δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία, θα εργαστούν για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των λεπτομερειών που αντλούνται από τη ζωή του καλλιτέχνη.

«Είναι υψίστης σημασίας η φήμη του Βαν Γκογκ, της τέχνης του και του μουσείου να προστατεύονται και να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό», δήλωσε η Διευθύντρια Αδειών του Μουσείου, Marijn Veraart.

Vincent Van Gogh: Η κινηματογραφική ζωή και το ανεκτίμητο έργο του |  offlinepost

Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε κάποιος να μετατρέψει το εικαστικό έργο του Βαν Γκογκ σε άρωμα, δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο κάνει μία πρωτοποριακή συνεργασία.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την εταιρεία υποδημάτων Vans, τις βαλίτσες Samsonite ακόμη και μια συλλογή Monopoly σε ύφος Βαν Γκογκ. Το ενδιαφέρον είναι ότι στα τέλη της δεκαετίας του 90 υπήρχε μία σειρά με αρώματα Βαν Γκογκ, σύμφωνα με το Highsnobiety, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε αρκετά.

Van Gogh Alive - The Experience

Παρ’ όλα αυτά, η νέα συλλογή θα μπορούσε να γίνει ένα νέο ατού για τους επισκέπτες, που θα διαλέξουν τα αναμνηστικά τους από το κατάστημα δώρων του μουσείου.

Τα πρώτα αρώματα και τα αρωματικά οικιακά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για αγορά τον Αύγουστο.

Τα πιο ακριβά ψηφιακά έργα τέχνης που έχουν πουληθεί ποτέ