Ειδική αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων περιλαμβάνει το σημερινό μήνυμα του υπουργού Αμύνης, Νίκου Δένδια για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.
Το μήνυμά του έχει ως εξής:
Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Σφαγής στα Καλάβρυτα και διαμηνύουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν λησμονούνται και δεν παραγράφονται.
Η καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων συνιστά απαραίτητο βήμα Δικαίου και ελάχιστη επανόρθωση για τα δεινά που υπέστη η Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής.
Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Σφαγής στα Καλάβρυτα και διαμηνύουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν λησμονούνται και δεν παραγράφονται.
Η καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων συνιστά απαραίτητο βήμα Δικαίου και ελάχιστη επανόρθωση για τα δεινά που υπέστη η… pic.twitter.com/HxH0I3qCud
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 13, 2025
Στα Καλάβρυτα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων έφτασε σήμερα 13/12, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της 82ης επετείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος, το 1943. Στις εκδηλώσεις παρίστανται επίσης ο υφυπουργός Άμυνας κ. Δαβάκης καθώς και μέλη της πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας.
Διαβάστε ακόμη:
- Theon: Οι συζητήσεις με τον Βαρδινογιάννη και το πρεσάρισμα να μπεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Παρά τις διαψεύσεις και τη μυστικοπάθεια ανοίγει ο δρόμος για μεγάλα deals στις χρηματιστηριακές
- Αυτή είναι η εναλλακτική επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τους Νικς
- Ο Κασσελάκης περιγράφει την πρώτη του γνωριμία με τον Τσίπρα: Με ρώτησε αν το Τέξας έχει θάλασσα