Επιτέλους χρειάζεται να μπει ένα τέλος στο παραμύθι με την είσοδο και έξοδο μετοχών στον ελληνικό ΜSCI.

Τι εννοούμε; Λ. Χ Τρείς έως έξι μήνες πριν την επικείμενη αναθεώρηση ξεκινά ένα ατελείωτο γαϊτανάκι. Θα βγει η τάδε μετοχή ή αντίστοιχα θα μπει.

Οι βασικοί μέτοχοι εταιρειών του FTSE25 όταν επίκειται μια πιθανολογούμενη έξοδος αρχίζουν τις αγορές, λόγω των πωλήσεων που προκαλούνται και αγοράζουν σε φθηνά επίπεδα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια από τις καλές εταιρείες.

Kαι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα. Αντίθετα, όταν επίκειται η είσοδος, ως διά μαγείας βρίσκονται με αυξημένα ποσοστά.

Επιπλέον, εκτός του Δείκτη MSCI οι ελληνικές μετοχές θριαμβεύουν όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία τόσο για τις Τράπεζες όσο και τον Τιτάνα.

H μετοχή της Αlpha bank έχει σημειώσει άνοδο 115% από τις 13 Μαϊου 2020, ενώ ο Τιτάνας 55,67%.

Αυτή την περίοδο για παράδειγμα έχει ξεκινήσει μια φιλολογία ότι, επίκειται πιθανότατα η έξοδος της Jumbo από τον Δείκτη MSCI.

Δηλαδή σε μια χρονιά πανδημίας όπου η εταιρεία κατάφερε να βγάλει 138 εκατ. ευρώ κέρδη κάποιοι πιθανολογούν ότι θα βγει εκτός Δείκτη – δίχως να αναφέρονται στα δυο κριτήρια, δηλαδή την απαραίτητη κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δισ. δολάρια και το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης της ελεύθερης διασποράς δίχως να υπολογίζονται οι μετοχές του βασικού μετόχου (πάνω από 1,4 δισ. ευρώ).

H Μorgan Stanley επιλέγει τυχαία δυο ημερομηνίες στις δέκα τελευταίες ημέρες του Απριλίου. Τι λέτε να κάνει ο κ. Απόστολος Βακάκης αν βγει εκτός MSCIη μετοχή του;

Δεν θα αγοράσει μετοχές ή θα συνεχίσει να συσσωρεύει μετρητά;

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.