Με μια ντροπιαστική για το δημόσιο συμφέρον συμφωνία που προωθείται, το Ελληνικό κράτος συνεπικουρούμενο από υπουργούς, κρατικούς λειτουργούς και νταραβεριτζήδες, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με αφορμή μια έωλη δικαστική απόφαση που επιδίκασε ένα τρελό ποσόν 626 εκατ. στον επιχειρηματία Παντελή Μαντωνανάκη για … διαφυγόντα κέρδη, «τα δίνει όλα» στον υπερχρεωμένο μεγαλοξενοδόχο καθιστώντας τον Κροίσο!

Η προσβλητική για τα συμφέροντα του Κράτους συμφωνία προβλέπει:

Πρώτον, την πλήρη αποπληρωμή στις τράπεζες των δανείων του ξενοδοχειακού ομίλου 350 εκατ. ευρώ, που είχαν καταγγελθεί και είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού που δεν τελεσφόρησαν.

Δεύτερον, την διατήρηση στην κατοχή του μεγαλοξενοδόχου του Grand Resort Lagonissi, που φημολογείτο ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα επέστρεφε στο δημόσιο!

Τρίτον, την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια ούτως ώστε να φθάσει τα 99!!!

Τέταρτον, δίνεται το δικαίωμα στην διεκδικούμενη έκταση ο μεγαλοξενοδόχος να ανεγείρει και να πουλήσει βίλες, γεγονός που προσδίδει τεράστιες υπεραξίες στο project και μετά βεβαιότητας θα φέρει ιλιγγιώδη κέρδη στον επιχειρηματία!

Σε αντίθεση με όσα λέγονται εδώ και καιρό, ότι δήθεν το δημόσιο θα κρατήσει σκληρή γραμμή και δεν θα υποκύψει στις πιέσεις του μεγαλοξενοδόχου, που απέρρεαν από μια περίεργη και έωλη δικαστική απόφαση όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει ποτέ στον εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη σε βάρος του Κράτους, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση καθοδηγούμενη από πρωτοκλασάτους υπουργούς, στελέχη του δημοσίου και γνωστούς νταραβεριτζήδες, «τα έδωσε όλα» στον Π. Μαντωνανάκη, μέσα από μια συμφωνία που θα σηκώσει σκόνη και θα συζητηθεί, δεδομένου ότι θίγονται όχι μόνο τα συμφέροντα του Κράτους και κατ’ επέκταση του φορολογούμενου πολίτη, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα του δημοσίου επί των ιδιοκτησιών του, τις οποίες όφειλε να προστατέψει και να παραχωρήσει εάν επιθυμούσε υπό τους καλύτερους δυνατούς όρους!

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, πράττοντας αντίθετα με τις εξαγγελίες της και τις «αρχές» της, υπαναχωρεί μπροστά στα πάσης φύσης επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος του δημοσίου και της βάσης της κοινωνίας!

Αλήθεια, αυτή την ντροπιαστική συμφωνία ποιος κρατικός λειτουργός θα τολμήσει να την υπογράψει;

Διαβάστε ακόμη