Καταλύτης εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το κλείσιμο της «Αυγής».

Το λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των εναπομεινάντων αριστερών στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με καθυστέρηση άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να στήσει ένα προσωπικό κόμμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

Άλλωστε φροντίζει σε καθημερινή βάση να διασύρει τόσο την ιδεολογία της Αριστεράς, όσο και τους εκφραστές της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει τις κινήσεις που συντελούνται στο παρασκήνιο.

Γιαυτό είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Όσο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφηνε να σέρνεται η φημολογία για ενδεχόμενη επιστροφή του, τόσο η Κουμουνδούρου βυθιζόταν σε εσωστρέφεια.

Όταν διαπίστωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε δηλώσεις… αποστρατείας, τότε ο Κασσελάκης έριξε τη βόμβα με τα μαύρα ταμεία.

Προειδοποιητικές βολές

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο στενός του συνεργάτης ναύαρχος Αποστολάκης.

Πρόκειται για προειδοποιητικές βολές, με τις οποίες επιχειρούν να εκβιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις πρωτοβουλίες για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Βέβαια, δύο ημέρες μετά αναγκάστηκαν να τις πάρουν πίσω προβάλλοντας δικαιολογίες ότι πρόκειται για γενικευμένες αναφορές που δεν αφορούσαν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Η άτακτη υποχώρηση Κασσελάκη και Αποστολάκη έχει σχέση με την εισαγγελική έρευνα, η οποία προεξοφλείται για να διερευνηθούν οι καταγγελίες αλλά και για το γεγονός ότι το μόνο μαύρο χρήμα που έρευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που προέρχεται από εξωχώρια εταιρία του Στέφανου Κασσελάκη την οποία διατηρούσε παράνομα, ενώ ήταν ήδη αρχηγός του κόμματος.

Σύγκρουση με διαστάσεις εμφυλίου

Σε κάθε περίπτωση, η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει διαστάσεις εμφυλίου.

Στις συνεδριάσεις των οργάνων κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αμφισβητήσουν τον Κασσελάκη και να τον καταγγείλουν για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε τη ΛΑΡΚΟ και το ΚΚΕ κινητοποιούσε τον κόσμο με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη