Το κωνικό σουτιέν της Madonna με την υπογραφή του Jean Paul Gaultier έγινε T-shirt για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το 1990 η Madonna εμφανίστηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της περιοδείας της «Blond Ambition» με ένα κωνικό σουτιέν όπου έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια στην ιστορία της σύγχρονης μόδας. Αυτό το χρυσό κωνικό σουτιέν με την υπογραφή του Jean Paul Gaultier καθόρισε χωρίς καμία αμφιβολία την pop κουλτούρα.

Όταν η ίδια χόρεψε και τραγούδησε κατά μήκος της σκηνής, φορώντας τον κορσέ στην Ιαπωνία – τον πρώτο σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας της – γέννησε μια σημαντική στιγμή της μόδας. Παρόλο που η βασίλισσα της ποπ μουσικής έχει δημιουργήσει αμέτρητα looks όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, το κωνικό αυτό σουτιέν έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο τόσο της Mandonna όσο και του Jean Paul Gaultier. Mάλιστα, αυτό το κομμάτι είναι υπεύθυνο για την εκτόξευση της καριέρας του Jean Paul Gaultier.

Το κωνικό σουτιέν, θεωρήθηκε ως ένας ακόμη σύμβολο της σεξουαλικής απελευθέρωσης που προπαγάνδιζε η Μadonna με τη στάση της ως καλλιτέχνης. Επρόκειτο για ένα κομμάτι που επαναστατούσε ενάντια στα περιοριστικά πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς και της αντίληψης της θηλυκής σιλουέτας ως ένα αντικείμενου ανδρικού πόθου. Στη θέση των απαλών καμπυλών που υποτίθεται ότι διαμόρφωνε ο κορσές, μπήκαν μυτεροί κώνοι, και η γυναικεία φιγούρα έγινε ένα δυσπρόσιτο «φρούριο».

Το κωνικό σουτιέν της Madonna με την υπογραφή του Jean Paul Gaultier έγινε T-shirt

Mε μια ανακοίνωση στο Instagram, η Madonna και ο Jean Paul Gaultier σημείωσαν πως το εμβληματικό κωνικό σουτιέν θα γίνει T-shirt για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Ποιος δεν θυμάται τον εμβληματικό μου χρυσό κορσέ που σχεδιάστηκε από τον μοναδικό Jean Paul Gaultier για την περιοδεία μου στο Blonde Ambition το 1990; Τώρα μπορείτε να έχετε ένα αποκλειστικό μπλουζάκι που δημιουργήθηκε από τον άντρα που το σχεδίασε και τη γυναίκα που το φόρεσε. Όλα τα έσοδα από αυτήν την ειδική συνεργασία θα ωφελήσουν το @RaisingMalawi και θα βοηθήσουν στην παροχή κρίσιμων ιατρικών παρεμβάσεων σε ορφανά και ευάλωτα παιδιά στο Mercy James Center for Pediatric Surgery and Intensive Care.

Χάρη στο @RaisingMalawi και την υποστήριξη, το Mercy James Center μπόρεσε να παράσχει για περισσότερες από 11.000 χειρουργικές επεμβάσεις από τότε που άνοιξε το 2017. Τα χρήματα από αυτά τα μπλουζάκια θα εξασφαλίσουν ότι χιλιάδες περισσότερα παιδιά θα λάβουν τη χειρουργική φροντίδα που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν και να επιβιώσουν» σημείωσε η Μαντόνα στο προφίλ της στο Instagram φορώντας το Τ-shirt.

Διαβάστε ακόμη: