Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Γάλλοι διοργανωτές στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεξήγαν ψηφοφορία για τη φωτογραφία των Αγώνων.

Αυτή που κέρδισε την εκτίμηση του κοινού ήταν μια φωτογραφία του Γκρεγκ Μάρτιν ο οποίος κατάφερε να αποθανατίσει την πανσέληνο μέσα στους Ολυμπιακούς κύκλους που βρίσκονται στον Πύργο του Άιφελ.

Κι αυτή η φωτογραφία βρίσκεται πλέον στο Μουσείο του Λούβρου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασαν στην ιστορία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» πέρασαν στην ιστορία και θα μείνουν εκεί για τους εκπληκτικούς τους χώρους στην καρδιά του Παρισιού και σε ολόκληρη τη Γαλλία, την εστίασή τους στη βιωσιμότητα και την κληρονομιά και τις επιδόσεις ρεκόρ αθλητών από 206 χώρες και την Ολυμπιακή ομάδα Προσφύγων.

«Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν οι πρώτοι που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020. Ήταν νεότεροι, πιο περιεκτικοί, πιο αστικοί και πιο βιώσιμοι», αναφέρει χαρακτηριστικά σήμερα (11/8) η ΔΟΕ.

Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες με πλήρη ισότητα των φύλων, Ολυμπιακά και παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν και οι αθλητές κατέγραψαν ιστορικές πρωτιές για τις χώρες τους.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν νούμερα ρεκόρ σε σύγκριση με τους προηγούμενους Αγώνες, με το Παρίσι 2024 να αποτελεί τη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη παρακολούθηση όλων των εποχών, με πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει ασχοληθεί μαζί τους.

Διαβάστε ακόμη: