Είναι πραγματικά απίστευτο το κάζο της Πολιτείας, της ΕΤΑΔ και των τραπεζών στην υπόθεση του Grand resort lagonissi!

Εκεί που ο μεγαλοξενοδόχος Παντελής Μαντωνανάκης είχε βαρέσει φέσι στις τράπεζες 360 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανεπιτυχώς δυο φορές δεν κατάφεραν να βγάλουν περιουσιακά στοιχεία της «Αττικός Ήλιος» στο σφυρί, ξαφνικά βρέθηκε να έχει θέσει στο καναβάτσο την ελληνική οικονομία!!!

Έχοντας κερδίσει μέσα από αλλεπάλληλες διαιτητικές αποφάσεις το ιλιγγιώδες πόσον των 626 εκατ. ευρώ που η ΕΤΑΔ καλείται να του καταβάλει ως αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη για επενδύσεις που δεν υλοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της καθώς και για επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις που ο ξενοδοχειακός όμιλος θα ελάμβανε αν είχε υποβάλει αίτηση!!!

Και είναι πραγματικά πρωτοφανές να έχει καταφέρει μέσα από διαιτητικές αποφάσεις ο όμιλος Μαντωνανάκη να κατοχυρώσει δικαστικές νίκες για τεράστια διαφυγόντα κέρδη την δεκαετία 2015-2025, υποτιθέμενα υπερκέρδη κατά τη διάρκεια μεταξύ άλλων της πανδημίας του κορονοϊού κατά την οποία επλήγησαν και πλήττονται πρώτα απ όλους οι ξενοδοχειακοί όμιλοι.

Όπως και το γεγονός ότι επιδικάζονται υπερβολικά ποσά για αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη κατά το διάστημα 2010-2013 περίοδο εξέλιξης της σφοδρής οικονομικής κρίσης και της μεγάλης ύφεσης στη χώρα μας!

Όλα αυτά τα απίστευτα και πρωτοφανή συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα!

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και βαραίνουν όλους όσοι διαχρονικά ενεπλάκησαν στην υπόθεση αυτή!

Από τους κρατικούς παράγοντες και την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν φρόντισαν ώστε να τηρηθούν οι συμβάσεις με την Αττικός Ήλιος και να παραδοθούν οι εκτάσεις για να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες επενδύσεις!

Μέχρι τους διαχειριστές της υπόθεσης όπως αυτή εξελίχθηκε, δηλαδή υπουργούς, στελέχη των κυβερνήσεων, επικεφαλής των αρμοδίων οργανισμών μέχρι δικηγόρους και νομικούς συμβούλους που χειρίστηκαν την υπόθεση με την δικαιοσύνη και τις διαιτησίες!

Αλλά ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες έχουν οι μεγαλοτραπεζίτες που άφησαν να εξελιχθεί ένα μεγάλο δανειακό κανόνι , επέτρεψαν να μην αποπληρώνονται δάνεια, καθυστέρησαν δραματικά να τα καταγγείλουν, έκαναν τα στραβά μάτια στην μη υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι τους που υποσχόταν εγγράφως ο όμιλος Μαντωνανάκη, όλα τα σχέδια εξυγίανσης που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν!

Όλοι αυτοί, με την ένοχη και ύποπτη στάση τους επέτρεψαν στον μεγαλοξενοδόχο να δανείζεται χωρίς να πληρώνει, να μην τηρεί κανένα χρονοδιάγραμμα και στο τέλος της ημέρας με την επιπόλαιη και ανίκανη συμπεριφορά υπαλλήλων του κράτους, του έδωσαν την υπαρκτή δυνατότητα λόγω γραφειοκρατίας και πολλών άλλων αγκυλώσεων να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να επιτύχει δικαστικές νίκες που συνιστούν βατερλό για το ελληνικό δημόσιο!

Και οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου στις διαιτησίες …έβλεπαν τα τρένα να περνάνε!

Άλλη μια εξευτελιστική απόφαση διαιτησίας για το κράτος σε σύγκρουση του με ιδιώτη!!!

Παντού και πάντα στις διαιτησίες το δημόσιο χάνει και κερδίζουν πάντα οι ιδιώτες!

Από υποθέσεις ξενοδοχείων μέχρι το Μετρό, τις προμήθειες, τους οδικούς άξονες! Γιατί άραγε;