Εδώ και πολύ καιρό, ιδίως μετά τη σχετική παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το πόρισμα που είχε συντάξει, όλοι γνωρίζαμε ότι η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα είναι πανάκριβη! Η ακριβότερη στην ΕΕ!!!

Εσχάτως η ίδια κοινωνία που πληρώνει πανάκριβα υπηρεσίες που παρέχει ένα καρτέλ, συνειδητοποιεί ότι η παροχή υπηρεσιών είναι πλημμελής ενώ τα προβλήματα του δικτύου τεράστια!

Η Wind με θάρρος και υπευθυνότητα ανακοίνωσε επισήμως την ύπαρξη προβλημάτων στο δίκτυο της! Δεν είναι όμως μόνο η Wind, ούτε μόνο το δίκτυο!

Κακά τα ψέματα, στη μισή Αθήνα δεν μπορείς να μιλήσεις στο κινητό!

Η χρήση κατά τη διάρκεια οδικής διαδρομής έχει καταστεί απαγορευτική! Στο αυτοκίνητο δηλαδή είναι αδύνατον να μιλήσεις!

Στη Λεωφόρο Κηφισίας, τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, κάθε λίγα μέτρα κόβεται μονίμως το σήμα!

Και στο Π. Ψυχικό, για παράδειγμα, ένα από τα ακριβότερα Προάστια της Αθήνας, οι πάντες διαμαρτύρονται για το WiFi και τις υπηρεσίες που παρέχει η Cosmote!!!

Όσο για την Vodafone, δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, ουραγός των εξελίξεων και εκτός παιχνιδιού!

Επιβεβλημένη πλέον η παρέμβαση της Επ. Ανταγωνισμού και της ΕΕΕΤ, για τα καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί στην κινητή τηλεφωνία

Υπό το πρίσμα αυτό, την ώρα τούτη στην Ελλάδα της ακρίβειας και της παγκόσμιας έξαρσης των τιμών που απειλούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η ύπαρξη ολιγοπωλίου στην κινητή – και όχι μόνο- τηλεφωνία δημιουργεί ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς πέραν του καρτέλ στις τιμές, διαπιστώνεται από το σύνολο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ζήτημα παροχής υπηρεσιών, προβλήματα στο δίκτυο και σοβαρότατα θέματα επίγειας επικοινωνίας που σχετίζονται με τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό που προφανώς δεν υλοποιείται!

Υπό αυτή την οπτική γωνία κρίνεται επιβεβλημένη η εκ νέου παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσον αφορά τη σύσταση ολιγοπωλίου και προσδιορισμού των τιμών, καθώς και παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών προκειμένου να επιβληθεί η αποκατάσταση των δικτύων, ο εκσυγχρονισμός τους και η παροχή υπηρεσιών προς τους συνδρομητές!

Δυστυχώς βιώνουμε στην πράξη τις συνέπειες της διαμόρφωσης συνθηκών καρτέλ με ότι τούτο συνεπάγεται για τους πολίτες της χώρας και την εθνική οικονομία, σε εποχή ακρίβειας, την οποία υποτίθεται η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει….