Ένα επικίνδυνο για την σταθερότητα της περιοχής παιχνίδι, που τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο εκ των υστέρων να μαζέψει, φέρεται να έπαιξε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με διαρροές σε δύο κορυφαίες ημερήσιες εφημερίδες το Σάββατο, προανήγγειλε την έκδοση Navtex για τη δέσμευση της περιοχής ανατολικά των νησιών Κάσου και Καρπάθου, για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να «μετρήσει αντιδράσεις» στο εσωτερικό του κόμματος και να δείξει μια προσωπική αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα, για μια μείζονος σημασίας υπόθεση, με επικλήσεις δήθεν σύγκλισης του ΚΥΣΕΑ, για την οποία δεν είχε ενημερωθεί όπως εκ των πραγμάτων επιβάλλεται, ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας!

Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι όλα τούτα ήταν λόγια του αέρα! Για τα οποία ενοχλήθηκε σφόδρα η Άγκυρα που εξαπέλυσε απειλές, με συνέπεια η ελληνική πλευρά να οδηγείται σε ολική αναδίπλωση και να επιχειρείται σχεδιασμένα με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, το χαμήλωμα της υπόθεσης και η μηδενική κατά το δυνατόν αναφορά και δημοσίευση!

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι άραγε καθοδήγησαν τον πρωθυπουργό στην κίνηση αυτή, να προβεί σε μεμονωμένες διαρροές στα φύλλα του Σαββάτου για την έκδοση Navtex και γιατί δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως ο Υπ. Εθνικής Άμυνας;

Ήταν παιχνίδι τακτικής που οδήγησε στην αναδίπλωση ή δεν είχε προσμετρηθεί κατάλληλα η Τουρκική αντίδραση;

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι ότι τα κρίσιμα αυτά θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά, δεν προσφέρονται για κομματικά παιχνίδια, ούτε για επίδειξη δύναμης απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους, διότι ενίοτε επιστρέφουν ως μπούμερανγκ!

Διαβάστε ακόμη: