Το ημίχρονο του Super Bowl. Πώς ο τελικός του αμερικανικού ποδοσφαίρου Super Bowl εξελίχθηκε σε φαινόμενο της σύγχρονης κουλτούρας: Η πρώτη διοργάνωση, το ημίχρονο, οι διαφημίσεις
Όσοι παρακολουθούν τους αγώνες των τριών αθλημάτων που λατρεύονται στην Αμερική, που είναι το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζονται από την ξεχωριστή, γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης που υπογράφει τις συναυλίες του Super Bowl την τελευταία δεκαετία αποκαλύπτει το παρασκήνιο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού γεγονότος των Η.Π.Α.

Ο 54χρονος, βραβευμένος Χέιμις Χάμιλτον έχει από τότε σκηνοθετήσει τις εμφανίσεις αστέρων όπως η Μαντόνα, η Μπιγιόνσε και η Lady Gaga.

Το 2021 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από την χρονιά που το NFL απομακρύνθηκε από την παραδοσιακή επιλογή της φιλαρμονικής ορχήστρας και έβαλε στη σκηνή τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής.

 

Ο 54χρονος, βραβευμένος Χάμιλτον έχει από τότε σκηνοθετήσει τις εμφανίσεις αστέρων όπως η Μαντόνα, η Μπιγιόνσε και η Lady Gaga.

Από την εξαίσια διασκευή του Star Spangled Banner από την Γουίτνει Χιούστον στην Τάμπα, την εμφάνιση αστέρων μεγατόνων όπως ο Μάικλ Τζάκσον και η Νταιάνα Ρος τη δεκαετία του ’90, μέχρι την «εξαγνιστική» περφόρμανς των U2 στη σκια της 11ης Σεπτεμβρίου και το διαβόητο «Nipplegate» με την Τζάνετ Τζάκσον και τον Τζάστιν Τίμπερλεικ- πρόκειται για αξέχαστες μουσικές στιγμές στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Το 2010 ο Χάμιλτον πήρε τα ηνία και η θεαματικότητα του ημιχρόνου εκτοξεύθηκε. Συγκεκριμένα, το 2015, το πολύχρωμο σόου της Κέιτι Πέρι προσέλκυσε 118,5 εκατομμύρια θεατές, σε σύγκριση με τον μέσο αριθμό θεατών που τα προηγούμενα χρόνια έφτανε τα 114,4 εκατομμύρια.

Το στήσιμο του σόου του ημιχρόνου είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες προετοιμασίας σχετικά με τον σχεδιασμό της συναυλίας, τα τραγούδια και το βασικότερο- τη μετατροπή ενός γηπέδου σε χώρο συναυλιών και έπειτα ξανά σε γήπεδο, μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

12 λεπτά ψυχαγωγίας

Ανάλογα με τον headliner η διαδικασία μπορεί να διαφέρει όμως: «Στο τέλος της ημέρας, η αποστολή είναι να δημιουργήσουμε 12 λεπτά ψυχαγωγίας εν μέσω ενός αθλητικού αγώνα» λέει ο Χάμιλτον που γνωρίζει πολύ καλά τη σπουδαιότητα της συναυλίας για τους μουσικούς: «Είναι μια στιγμή που καθορίζει ολόκληρες καριέρες και μένει πίσω ως σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής κληρονομιάς τους» αναφέρει.

 

Όλα αυτά φυσικά με φόντο πολλαπλές δυσκολίες : «Πρέπει να βγάλεις μια σκηνή σε επτά, οκτώ λεπτά, να τα βάλεις όλα, να την φτιάξεις και μετά να την κατεβάσεις», λέει ο Χάμιλτον.

Οι φετινές δυσκολίες

Το φετινό σόου θα είναι το πιο δύσκολο της καριέρας του με την πανδημία του κοροναϊού να βάζει αναρίθμητα εμπόδια στις διαδικασίες.

Οι 25.000 θεατές που θα είναι παρόντες υποχρεούνται να φορούν μάσκες συνεχώς ενώ οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα συνήθως κάνουν το στήσιμο του σόου να λειτουργεί- πολλούς ανθρώπους που εργάζονται κοντά ο ένας στον άλλο με εξαιρετικό συντονισμό.

Ο διάσημος τραγουδιστής The Weekend προσέφερε για πάνω από 10 λεπτά, ένα μοναδικό σόου

Ο διάσημος τραγουδιστής The Weekend προσέφερε για πάνω από 10 λεπτά, ένα μοναδικό σόου μέσα από το γήπεδο, αλλά και τις κερκίδες, καθηλώνοντας το κοινό στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά σε περίοδο κορονοϊού, το θέαμα του ημιχρόνου του Super Bowl ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να το απολαύσει ο κόσμος και από το σπίτι του.

Το φετινό σώου ήταν η πιο δύσκολη διοργάνωση

 

Με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, ο Weeknd πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του στο φετινό το ημίχρονο του Super Bowl. Ξεκίνησε το σετ του, ντυμένος με το χαρακτηριστικό κόκκινο σακκάκι που φοράει τελευταία, μέσα σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με τους ουρανοξύστες του Λας Βέγκας ενώ ταυτόχρονα τον συνόδευε μια μεγάλη χορωδία που όλα τα μέλη της φορούσαν γυαλιά με κόκκινα φωτάκια.

Άνοιξε την εμφάνιση με τα κομμάτια ‘Starboy’ και ‘The Hills’ ενώ όταν άρχισαν οι πρώτες νότες του ‘Can’t Feel My Face’ μπήκε σε ένα στενό αλλά ολοφώτιστο διάδρομο μαζί με χορευτές που τα πρόσωπα τους ήταν καλημένα με επίδεσμους.

Βγήκε στην κεντρική σκηνή πάλι για να πει τα ‘I Feel It Coming’ και ‘Save Your Tears’. Μετά από αυτά κατέβηκε στο στάδιο μαζί με τους χορευτές τους με το που ακούστηκε το πασίγνωστο sample από το ‘House of Balloons’ (που δεν είναι άλλο από το ρεφραίν του ‘Happy House’ των Siouxsie and the Banshees). Η εμφάνιση έκλεισε με τους περφόρμερ να χορεύουν ξέφρενα το ‘Blinding Lights’.

 

Το φιλί της Ζιζέλ στον Μπρέιντι «έκλεψε» την παράσταση στο Super Bowl

Το φιλί της Ζιζέλ στον Μπρέιντι «έκλεψε» την παράσταση στο Super Bowl (vid, pics)

Ο κορυφαίος kουόρτερ μπακ όλων των εποχών έχει καταφέρει στα 44 του χρόνια να παραμένει ο Νο1 αθλητής των ΗΠΑ, συνδυάζοντάς το και με μία φαινομενικά τέλεια οικογένεια.

Οι σκηνές με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα, έκλεψαν την παράσταση από το Super Bowl και έγιναν viral σε όλο τον κόσμο. Η αγκαλιά στην κόρη του και το φιλί στο άλλοτε σούπερ μόντελ της Βραζιλίας κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Η Αμάντα Γκόρμαν έγραψε ξανά ιστορία -Εγινε η πρώτη γυναίκα που απαγγέλλει ποίημα στο Super Bowl

Η Αμάντα Γκόρμαν έγινε όχι μόνο η πρώτη γυναίκα αλλά και ο πρώτος άνθρωπος που απαγγέλλει ποίημα στο Super Bowl.

H 22χρονη ποιήτρια που έγινε γνωστή για το ποίημά της «The Hill We Climb» στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, συνεχίζει να γράφει ιστορία. Είναι η νεαρότερη ποιήτρια που απαγγέλλει ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η νεαρή γυναίκα απήγγειλε το ποίημά της «Chorus of the Captains» σε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο.

Διαβάστε για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών