Οι Tampa Bay Buccaneers κατέκτησαν τον τίτλο του NFL με 31-9 επί των Kansas City Chiefs στον 55ο τελικό του Super Bowl. Έγραψε ιστορία στα 43 του ο Τομ Μπρέιντι!

Στα 43 του χρόνια ο μύθος του NFL, Τομ Μπρέιντι, κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του, οδηγώντας τους Tampa Bay Buccaneers σε επιβλητική νίκη με 31-9 επί των Kansas City Chiefs στο Super Bowl LV.

Τα όσα έχει πετύχει ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών του αγωνίσματος στα 43 του χρόνια είναι πραγματικά ασύλληπτα.

Ο κουόρτερμπακ των Tampa Bay Buccaneers πανηγύρισε τον 7ο τίτλο της τεράστιας καριέρας του, συμμετέχοντας στον 10ο τελικό, με την ομάδα του να κάνει «σκόνη και θρύψαλλα» στο Raymond James Stadium τους Kansas City Chiefs.

Απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές του επίσης εκπληκτικού Πάτρικ Μαχόουμς (στα 25 του χρόνια θεωρείται ο διάδοχός του Μπρέιντι), οι Buccaneers έκαναν το τέλειο ματς και μπορεί να μην ήταν το φαβορί, αλλά τελικά τα κατάφεραν να ξαναπάρουν τα σκήπτρα.

Η ομάδα που πέρυσι είχε ρεκόρ 7-9, ανέβηκε εφέτος στον θρόνο του NFL, έχοντας στο ρόστερ της τον αθλητή που για 20 χρόνια «υπηρετούσε» τους New England Patriots.

Και αν σε πολλά αθλήματα ψάχνετε τον κορυφαίο όλων των εποχών, στο NFL μάλλον γνωρίζουμε ήδη την απάντηση

O Τομ Μπρέιντι έγινε ο γηραιότερος παίκτης που παίζει σε τελικό Super Bowl, με τον 43 ετών και 188 ημερών quarterback να κατακτά τον 7ο τίτλο της καριέρας του (σε 10 εμφανίσεις), μετά το 31-9 επί των Kansas City Chiefs!

Ο σύζυγος του διάσημου μοντέλου, Ζιζέλ, όχι απλά έγραψε ιστορία με την ομάδα στην οποία πήγε φέτος, αλλά μετά την μεγάλη νίκη τους, δήλωσε απλά και λιτά: «Επιστρέφω».

H αποθέωση προς τον Μπρέιντι δεν περιορίστηκε στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, αλλά έφτασε φυσικά μέχρι και το ΝΒΑ, με δεκάδες παίκτες να δηλώνουν τον θαυμασμό τους προς το πρόσωπό του. Το ”GOAT” όμως του ΛεΜπρον δικαίως ξεχώρισε!

Περιττό να αναφέρουμε πως ο Μπρέιντι αναδείχθηκε MVP του αγώνα για πέμπτη φορά στις 7 νίκες του σε Super Bowl.

Για την ιστορία, ο αγώνας διεξήχθη στην Τάμπα της Φλόριντα μπροστά σε μόλις 25.000 θεατές (66.000 χωρητικότητα), για πρώτη φορά από το 1967 είχαμε γυναίκα διαιτητή, ενώ παρά την πανδημία του κορωνοϊού η διαφημιστική και εμπορική ισχύς του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος των ΗΠΑ ήταν τεράστια!

Όταν μιλάμε για Super Bowl, μιλάμε -και- για το περίφημο halftime show, με τον γνωστό καλλιτέχνη από τον Καναδά, Weeknd, να τα πηγαίνει συμπαθητικά, με τον ίδιο να έχει ”επενδύσει” 7 εκατ. δολάρια από την τσέπη του για το τελικό αποτέλεσμα!