Το δυσπρόσιτο σύμφωνα με κτηματομεσίτες, ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ φιλοδοξούν να λάβουν ως αντίτιμο για την πώληση της βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο οι σημερινοί ιδιοκτήτες του.

Πρόκειται για το σπίτι που ξεκίνησε να φτιάχνει στα Χουλάκια της Μυκόνου πίσω στο 1993 ο Π. Κωστόπουλος και διαδοχικά μεγάλωσε έως τα τέλη εκείνης της δεκαετίας αγοράζοντας όμορα οικόπεδα και χτίζοντας πρόσθετα τμήματα στο κυρίως οικοδόμημα.

Βίλα, η οποία ωστόσο πουλήθηκε αργότερα όταν o επιχειρηματίας αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο το τίμημα που ζητούν οι σημερινοί ιδιοκτήτες του είναι περίπου δεκαπλάσιο των 5,5 εκατομμυρίων με το οποίο το απέκτησαν

Το ακίνητο έχει βγει προς πώληση και πάλι σήμερα μέσω της Beauchamp Estates.

To 2013, όταν είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του Π. Κωστόπουλου, η έπαυλη κατασχέθηκε και πέρασε μέσω της Eurobank στους -έως και σήμερα- νέους ιδιοκτήτες της, τον διάσημο Βρετανό κομμωτή Charles Worthington και τον σύντροφό του, Allan Peters. Το τίμημα ανερχόταν τότε στα 5,5 εκατ. ευρώ. Η ιστορία της έπαυλης, όμως, είχε ξεκινήσει τουλάχιστον μία εικοσαετία νωρίτερα.

Ειδικότερα, το 1992, όταν ο Π. Κωστόπουλος διατελούσε διευθυντής δημοφιλών ΜΜΕ στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών τα ΚΛΙΚ, DIVA, MEN και Κλικ FM, ανταμείφθηκε με ένα γενναιόδωρο bonus από τον τότε εκδότη, Άρη Τερζόπουλο.

Το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για την αγορά του πρώτου οικοπέδου του Π. Κωστόπουλου στην περιοχή, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Έναν χρόνο αργότερα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση της υπερπολυτελούς εξοχικής κατοικίας.

Με την ίδρυση της ΙΜΑΚΟ το 1996 και την περαιτέρω οικονομική άνθισή του, ο Π. Κωστόπουλος αγόρασε τα δύο διπλανά οικόπεδα, όπου ανεγέρθηκαν τρεις ξενώνες.

Ο ένας λειτουργούσε ως χώρος διαμονής του προσωπικού και οι άλλοι δύο για τη φιλοξενία φίλων. Το 1999, όταν η ΙΜΑΚΟ μπήκε στο χρηματιστήριο, έγινε και η πρώτη ανακαίνιση στο κεντρικό οίκημα.

Η έπαυλη των 1,6 στρεμμάτων πωλείται ξανά, αυτή τη φορά σε δεκαπλάσια τιμή, καθώς έκτοτε η αξία των ακινήτων στην περιοχή και γενικά στη Μύκονο έχει εκτοξευθεί.

Μεταξύ άλλων, το κεντρικό οίκημα του οικοπέδου φέρεται να διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, σαλόνι με θέα θάλασσα, δωμάτιο-ντουλάπα και γραφείο.

Επίσης έχει πισίνα με θαλασσινό νερό, καθώς και σκεπαστή αυλή πάνω από τον γκρεμό.

«Περιμένω να την πουλήσω σε έναν διεθνή αγοραστή, επειδή το νησί προσελκύει τεράστια προσοχή από πλούσιους fashionistas σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Worthington, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αγοράσουμε άλλο ένα οικόπεδο στη Μύκονο και να ξεκινήσουμε ένα νέο έργο», συμπλήρωσε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας: «Σίγουρα περιμένω να πετύχω τη συγκεκριμένη τιμή και μπορώ να περιμένω τη σωστή προσφορά».

Ωστόσο κτηματομεσίτες που ασχολούνται με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα αλλά και τη Μεσόγειο χαρακτηρίζουν το ζητούμενο τίμημα εξωπραγματικό και αποδίδουν την όλη δημοσιότητα περισσότερο σε επιχείρηση προσωπικής προβολής του Worthington και λιγότερο σε κανονική συναλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα