Με ενα πρωτοφανές modus operandi που παραπέμπει σε χούλιγκαν, οι δράστες ήθελαν να τιμωρήσουν τους ιδιοκτήτες του Cavaliere στη Νέα Σμύρνη. Ο στόχος τους, ήταν να κάνουν στάχτη το μαγαζί και για το λόγο αυτό, χρησιμοποίησαν μια μέθοδο ερασιτεχνική για τα κυκλώματα της νύχτας, με επαγγελματικό όμως αποτέλεσμα.

Όπως προκύπτει απο την ενδελεχή έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο ή τρείς δράστες, έσπασαν με ταχύτατες κινήσεις την τζαμαρία του καταστήματος και αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν εργαζόμενοι ή ένοικοι στους επάνω ορόφους του τετραόροφου κτηρίου, με μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση, μπούκαραν μέσα και περιέλουσαν από μέσα προς τα έξω τον χώρο με ένα ειδικό εύφλεκτο υγρό που δεν εξατμίζεται εύκολα, όπως για παράδειγμα η βενζίνη, δημιουργώντας με το υγρό μια γραμμή σαν φυτίλι προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στον χώρο, πέταξαν μια φωτοβολίδα και εξαφανίστηκαν.

Οι φλόγες που προκλήθηκαν από τη μεγάλη ποσότητα του εύφλεκτου υγρού, δημιούργησαν ενα τεράστιο πύρινο «μανιτάρι» που «κατάπινε» ό,τι υπήρχε μέσα κάνοντας στάχτη, έναν χώρο που για την ανακαίνιση του δαπανήθηκε περισσότερο απο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η φωτοβολίδα που χρησιμοποιήθηκε λένε δεν συνηθίζεται σε χτυπήματα των ανθρώπων της νύχτας και έτσι διευρύνοντας το πεδίο των ερευνών ψάχνουν τους προμηθευτές όπως χαρακτηριστικά λένε και σε «κύκλους χουλιγκάνων». Οι έρευνες των αναλυτών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, επικεντρώνονται στο ποιοι και για ποιους λόγους ήθελαν να σβήσουν από το χάρτη την επιχείρηση.

Οι έρευνες των αξιωματικών κινούνται σε δύο άξονες. Από τη μια μέσα απο τη μαρτυρία του αλλοδαπού υπαλλήλου προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς. Τα δύο με τρία ατομα που είδε να πραγματοποιούν την καταδρομική επιχείρηση και να εξαφανίζονται. Σύμμαχος στην έρευνα των αρχών είναι το υλικό από τις κάμερες διπλανών καταστημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό. Τον άνθρωπο δηλαδή που «ναύλωσε» τους εμπρηστές και έδωσε την εντολή να στήσουν το σκηνικό κολάσεως στο μαγαζί της Νέας Σμύρνης. Αυτό που θεωρούν βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τιμωρία και όχι μήνυμα και ερευνούν αν πρόκειται για κυκλώματα της νύχτας ή κάτι άλλο καθώς το συγκεκριμένο μαγαζί το τελευταίο διάστημα πήγαινε πολύ καλά.

Διαβάστε περισσότερα